Autonieuws: Autosalons

Saab presenteert de 9-5 SportsCombi in Genève

[Saab][1] lanceerde nog maar net [de 9-4X][2] of ze kondigt reeds een nieuw model aan. De 9-5 SportsCombi zal haar debuut maken op het autosalon in Genève, dat maakte de Zweedse constructeur vandaag bekend. Voor Saab is die combi-variant enorm belangrijk zo blijkt. *"It will take Saab back into the large wagon segment where we have established a strong presence in many key markets with our previous offering." *aldus Jan Ake Jonsson. [1]: https://autofans.be/merk/saab [2]: https://autofans.be/content/live-brussel-2011-de-saab-9-4x-zet-voet-op-europese-bodem

Foto's van de Combi hebben we nog niet, op deze render na, en we hopen daar ook niet lang meer op te hoeven wachten. Intern spreken ze alvast van een schitterende prestatie. Saab maakte wel enkele details bekend. Zo zal de SportsCombi de handige dubbele laadvloer en het Flexible U-rail in de koffer krijgen. Beide elementen die ook in de 9-4X zijn terug te vinden. De achterbank kan je 60/40 neerklappen en resulteert in een vlakke en maximale koffergrootte. Een elektrisch en programmeerbare kofferklep is ook beschikbaar. Met de zetels neergeklapt beschik je in de Saab over 1.600 liter, zet je de achterbank recht dan beschik je over 527 liter. Saab benadrukt de rechte zijwanden waardoor handig inladen mogelijk is.

Onder de kap en op vlak van uitrusting zou alles vergelijkbaar moeten zijn met de sedan variant. Autofans zal trouwens live verslag uitbrengen vanuit Genève, dus we presenteren jullie nog live beelden.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen