Autonieuws: Autosalons

Land Rover op de Autoshow in New York

Land Rover komt het autosalon van New York aandraven met twee speciale versies van bestaande modellen alsook met de DC100 Expedition. Die laatste vertoont veel gelijkenissen met de DC100 Concept, met dat verschil dat hij voorzien is van een hoop extra uitrusting om het leven naast de gewone wegen aan te kunnen. Zo zien we een snorkel, een rek op het dak en ook een winch voor wanneer het allemaal wat misloopt.

Land Rover zorgt ook voor een echt high tech offroad snufje door het model van het Wade Aid System te voorzien. Dit systeem maakt gebruik van een sonar die constant de waaddiepte uitmeet om zo te bepalen of de het niet te diep wordt voor de DC100.

Naast deze concept vinden we op de stand van Land Rover ook nog twee special editions terug. Enerzijds is er de Range Rover Sport Supercharged Limited Edition die je kan herkennen aan de rode accenten aan het exterieur zoals de rode remklauwen en rode afwerking van de luchtinlaten op de flanken. Binnenin een two-tone lederen interieur terug, afwerking in koolstoflook en een 825-watt sterk Harman Kardon audiosysteem. 

De andere speciale edition is de LR4 HSE Luxury Limited Edition. Een extra luxueuze Discovery dus. Dit model is voorzien van xenon koplampen, 20 inch lichtmetalen velgen en chromen accenten. Het interieur vertoont niet veel verschillen . Buiten het met leder beklede dashboard, donkere houten inlegplaatjes en een andere bekleding voor het stuurwiel is het hier niet veel anders dan in een "gewone" Discovery.

Of deze special editions ook beschikbaar zullen zijn op de Europese markt is niet geweten.

via WCF

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen