Autonieuws: Autosalons

SL 65 AMG 45th Anniversary special edition

Om de 45ste verjaardag van het AMG merk te vieren hebben ze samen met Mercedes-Benz een speciale editie van de [SL 65 AMG][1] uitgebracht. De snelle special edition roadster is voorgesteld op de Autoshow van New York en krijgt wereldwijd maar 45 exemplaren. De eerste leveringen beginnen in november in de Verenigde Staten. [1]: https://autofans.be/content/officieel-mercedes-sl65-amg-2012

Om deze speciale editie te onderscheiden van de 'normale' SL 65 AMG is deze bewerkt met een resem aan speciale materialen en kleuren. Allereerst zien we de unieke matgrijze designo magno graphite kleur die mooi aansluit bij de carbon onderlip en buitenspiegels. Vanachter krijgen de vier uitlaatpijpen ook een nieuwe chrome finish. Als schoeisel zien we velgen gespoten in titanium grijs (255/35 R 19 vanvoor, 285/30 R 20 vanachter).

Het interieur heeft een smaakvolle upgrade gekregen met het two-tone leder en diamant patroon dat over de wagen is verspreid. Langs binnen zijn natuurlijk ook enkele carbon details en een 45th Anniverary badge te vinden. Standaard krijgt deze speciale editie een reeks opties mee zoals het 'driving assistance package +',  keramische remmen en een performanter audiosysteem.

Motorisch is er niets gewijzigd, het blijft bij de 6l twinturbo V12 die 630 pk en 1000 Nm kan produceren. Zo gaat de SL 65 AMG van 0 naar 100 in 3,9 seconden.

Carscoop

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen