Autonieuws: Autosalons

Audi RS Q3 Concept staat in Peking

Audi neemt de RS Q3 mee naar de autoshow van Peking. De Q3 met een RS-jasje zit nog in de conceptfase maar heeft volgens ons alles mee om zo in productie te gaan. Onder de kap een 2.5 vijfcilinder die goed is voor 360 pk. Daarmee gaat de crossover van 0 naar 100 in slechts 5,2 seconden, de topsnelheid ligt op 265 km/u.

Audi zorgt ervoor dat we de RS Q3 Concept als RS-model herkennen want aan de buitenzijde werd zowat alles geplaatst wat je ook op de seriemodellen van de RS-reeks ziet.Nieuwe bumpers, aangepaste grille met honingraatmotiefje, dikke diffusor en dakspoiler achteraan, het lijkt er op dat ze enkel de chrome spiegelkappen zijn vergeten, of hoort dat niet op een concept car?

Binnenin krijgt hij leder en alcantara, bij elkaar gehouden door contrasterende blauwe stiksels. Om helemaal afgestemd te zijn op de Chinese kijkers, krijgt de teller een Chinese indeling... Audi koppelt de RS Q3 Concept aan een zeventraps S-Tronic, en geeft hem  permanente vierwielaandrijving mee. Die stuurt voornamelijk de voorwielen aan maar kan dus wanneer nodig ook de achterwielen van kracht voorzien.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen