Autonieuws: Autosalons

Officieel: Mercedes GLK facelift

Mercedes verjongt haar gamma en deze keer is het de beurt aan de GLK. Die wordt niet volledig vernieuwd maar heeft wel recht op een facelift.LED-dagrijverlichting wordt daarbij in de koplampen geïntegreerd en een nieuwe grille werd geplaatst. Ook achteraan zien we LED-lampen.

In het interieur moeten nieuwe kleuren en betere materialen de kwaliteitsindruk bij de klant verhogen. Meredes biedt verder nog allerhande veiligheidssystemen aan, zoals Attention Assist, Break Assist, PreSafe en adaptieve remlichten (die feller oplichten als je harder remt).

Onder de kap krijgen vooral de diesels het voor het zeggen. De GLK 200 CDI (143 pk) is de kleinste en tegelijk ook de zuinigste (5,5l/100 km, 143 g/km CO2). Daarboven staat de GLK 250 CDI, de dikste viercilinder diesel met 204 pk. Wie nog wat meer wil kan terecht bij de GLK 350 CDI. Wil je liever benzinerijden, dan zijn er maar twee opties: de GLK 220 (170 pk) of de GLK 350 (306 pk). Enkel de GLK 200 CDI en GLK 220 CDI worden met achterwielaandrijving geleverd, de rest krijgt standaard 4MATIC vierwielaandrijving.

De facelift van de Mercedes GLK is te bekijken op het salon van New York, begin april.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen