Autonieuws: Autosalons

Live in Genève: Aston Martin Shooting Brake by Bertone

Een eeuw Aston Martin moet gevierd worden. Dit keer geen slappe Special Edition maar een one-off model. Maak kennis met de Aston Martin Shooting Brake by Bertone.

Zestig jaar geleden werkte Aston Martin voor het eerst samen met Bertone. Een perfect moment om nog eens samen aan tafel te zitten en beide merken tegelijk in de spotlights te zetten. De naam is misschien wat ongelukkig gekozen met "Jet 2+2", de looks zijn dat niet. Als basis voor de wagen dient de Rapide, maar krijgt designsgewijs heel wat elementen van de Vanquish mee.

Bertone stond in voor een harmonie tussen snelheid, stijl en een design dat op geen enkel compromis mocht rekenen. Achteraan zien we ondermeer LED-verlichting, binnen een rijkelijke aluminium en hout afwerking assorti met het two-tone lederen interieur.

De welgestelde lezers onder ons denken nu: leuk ja, bestellen we meteen. Maar dan moet ik je teleur stellen. Een nog veel rijker individu en notoir auto verzamelaar heeft namelijk een overeenkomst afgesloten dat het maar bij deze éne wagen zal blijven.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen