Autonieuws: Autosalons

Live in Genève: Volkswagen Golf Variant

Acht wereldpremières hebben de Duitsers uit Wolfsburg bij. De ene al wat spannender dan de andere. Een daarvan is deze Volkswagen Golf Variant.

Internationaal wordt hij voorgesteld als Volkswagen Golf Estate, wij kennen hem eerder als de Golf Variant. De ingreep is meer dan alleen esthetisch. De voorzijde tot aan de B-stijl is identiek aan de Golf Hatch, alles dat daar achter komt is specifiek voor de Variant. De Variant is immers 307mm langer dan de hatch. Belangrijkste daar is dat de treurige lichtblokken ingewisseld worden voor een stoerdere set.

Net zoals de Hatch is ook deze Variant lichter dan zijn voorganger, de volle 105 kilogram om correct te zijn. Voor het eerst in zijn geschiedenis krijgt die ook een eigen TDI BlueMotion gamma. De strafste van het gamma is de 110 pk sterke viercilinder met een gemiddeld verbruik van 3,3 liter per 100 kilometer. De CO2 uitstoot ligt op 87 gram per kilometer en is daarmee als leasetopper voorbestemd.

De Golf Variant krijgt ook een vierwielaangedreven variant. Die krijgt een 105 of 150 pk sterke diesel onder de kap.

Alles samen schuilen er zeven motoren in de Golf Variant, net zoals de hatch. Allemaal zijn ze uitgerust met start/stop en betterij-regeneratie, die laatste doet de CO2 uitstoot met drie procent dalen.

Wie kiest voor een Golf Variant heeft uiteraard bagageruimte nodig. Vergeleken met de vorige Variant heeft deze 100 liter meer bagageruimte, daarmee wordt het totaal op 605 liter gebracht met de achterbank recht. Wie de bank plat gooit heeft 1.620 liter ter beschikking, de vorige variant had maximaal 1.495 liter.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen