Autonieuws: Concept cars

Peugeot neemt Onyx concept mee naar Parijs

En wij maar denken dat het niet goed gaat met de Franse autoconstructeur. Op het autosalon van Parijs zullen ze uitpakken met dit Onyx concept, er was blijkbaar nog budget voor wat speelgoed bij de Fransen.

Logisch natuurlijk dat een Franse autoconstructeur wil opvallen op een autosalon in zijn land. De nieuwe GTI van Peugeot mag er dan wel leuk uitzien, je gaat er niet te veel nieuwsgierigen met lokken. Met dit concept is dat allicht anders. Op basis van deze eerste gelekte beelden kunnen we niet anders dan stellen dat hij er gelikt uitziet.

Het wordt helemaal interessant als je weet dat er onder de kap 380 pk schuilt en het concept aangedreven wordt op de vier wielen. Voor het vermogen zorgt een 1.6 THP die goed is voor 256 pk, dat blok zorgt voor de aandrijving van de achterwielen. De elektromotor zou volgens de geruchten 120 pk krijgen en zo de voorwielen aandrijven. En ondanks het vermogen zou het verbruik niet veel hoger mogen zijn dan 4 liter per 100 kilometer.

Meer informatie rond het concept volgt hoe dan ook nog. Voor live-beelden wachten we op onze Autofans-escorte die daar ter plekke het nodige voor zal doen. Verwacht er hoe dan ook niet te veel van, de haalbaarheid inzake de productie van dit concept lijkt me bijna nihil.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen