Autonieuws: Fun

Week van de Mobiliteit: 6 alternatieve vervoerswijzen

Dat mobiliteit meer is dan in je auto stappen en de file trotseren, daar probeert de 'Week van de Mobiliteit' (16-22 september) ons van te overtuigen. Carsharing, fietsen, het openbaar vervoer gebruiken, allemaal dingen die de mobiliteit vlotter kunnen laten verlopen. Wij gingen echter op zoek of er nog andere mogelijkheden zijn.

En dan bedoelen we geen zaken al 'thuiswerken', 'dagje verlof nemen' of 'op uw werk gaan wonen', we zochten zes transportmogelijkheden die de mens kunnen brengen waar hij moet zijn, op een ontspannen manier. Eentje voor elke komende dag van de week dus, omdat we er van uit gaan dat je vergeten was dat het deze week 'Week van de Mobiliteit' is.

paard en kar

In de tijd dat de dieren nog spraken, waren er nog geen auto's. Men gebruikte toen paard en kar als men lange reizen wilde maken. Kan je daar deze week ook niet op terugvallen? Een nadeel is dat je de toeristen zal moeten teleurstellen en je af en toe stil moet staan om de dierenliefhebbers de beestjes te laten aaien.

step

Simpel, lekker rechtstaan en met één beentje aandrijving geven op je tweewielig ding. Mensen wiens been in het gips zit zullen een alternatief moeten zoeken, maar die zouden ook niet kunnen fietsen of autorijden.

riksja

Glaasje op, laat je rijden. Importeer een Aziaat en laat hem voor je rijden, terwijl je zelf je mails beantwoord en wat zaken afwerkt, of terwijl je je kinderen laat zien hoe de stad er uitziet zonder auto's.

tow bars

*Je hangt je auto gewoon aan iemand anders wagen. Strict gesproken ben jij niet met de auto aan het rijden en je halveert de CO2-uitstoot.

superbus

een beetje hetzelfde als de riksja, iets minder milieuvriendelijk dan de bus - al is dat nog niet bewezen - maar bekijks zul je er wel mee hebben. Wubbe Okkels' superbus, een paradijs voor wie met velen tegelijk een verplaatsing maakt en toch geen vertraging wil oplopen.

zwemmen

Met de vele waterwegen die Vlaanderen rijk is, kan je overwegen om te zwemmen naar je bestemming. Goed, het is een beetje fris aan het worden maar dan word je toch gewoon een ijsbeer? Wel een beetje rekening houden met eb- en vloedstroom op de rivieren naar zee. Liever in de lucht? Dan kies je toch een Terrafugia

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen