Autonieuws: Fun

Driecilinders met cilinderuitschakeling, een stap te ver?

Binnenkort kan je wel eens onder de kap van je karretje een driecilinder terugvinden met cilinderuitschakeling. Een soort van veredeld bromfietsmotortje dus. Een stap te ver?

Schaeffler, een bedrijf dat motortechnologie levert aan verschillende constructeurs, heeft laten weten dat het momenteel werkt aan cilinderuitschakeltechnologie - Scrabble-alarm - voor driecilinders. Daarbij werkt het nauw samenwerken met enkele grote merken. Volgens het bedrijf kunnen ze binnen de zes maanden beginnen met testen.

Minieme winst

'Nu die kleine motoren steeds sterker worden en we binnenkort vermogens zien tot zo'n 180 pk is het niet onlogisch om de technologie te implementeren op driecilinders,' aldus Bob Zito, ingenieur bij Schaeffler. Potentieel weet het systeem minstens 3% te sparen op het verbruik. Daar tegenover staat wel dat de elke cilinder een aangepaste hardware moet hebben. Daardoor zouden de motoren duurder worden.

Motoren niet groter dan een appel met cilinderuitschakeling... Een stap te ver? Of alles mag om het verbruik te temperen?

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen