Autonieuws: Fun

Microlino Spiaggina wil moderne Fiat 600 Jolly zijn

Haal je Hawaï-hemd maar alvast uit de kast en vul de koelbox met een sixpack Corona of Kidibul, want hier is de ecologische party-beach-car die je wilt hebben.

Microlino, je weet wel die Zwitserse familieconstructeur die het BMW Isetta-thema op een moderne manier nieuw leven in blies, toonde in 2022 op het salon van Parijs de Spiaggina concept car. Zopas stond op hetzelfde salon van Parijs de productieversie te blinken.

Image
Microlino Spiaggina

Hou het best droog

De Microlino Spiaggina is in weze een ‘gewone’ Microlino maar dan zonder zijruiten, zonder achterrruit en zonder achterste stijlen. Daar zitten wel beugels waar het visueel zwevende dak op rust. Dat dak-element krijgt trouwens nog een stoffen schuifdak, zodat je het cabriogevoel volledig kunt consumeren. En als er toch een druppel valt, dan kan het dakje dicht, al is het behoorlijk utopisch dat je het zonder zijruiten toch droog zou houden.

Image
Microlino Spiaggina

Dat doet gelukkig weinig terzake want deze blitse en hippe zomerkar haal je natuurlijk enkel buiten als er garantie is op zon, net zoals je dat zou doen met een Citroën Mehari of een Fiat 600 Jolly van weleer. Qua aandrijving is er trouwens niets nieuws onder de zon; je krijgt nog steeds een stevig zoemende elektromotor van 12,5 kW en een rijbereik van 177 km. Als ie leeg is, dan kan je de Spiadinges gewoon weer aan het stopcontact opladen in amper 4 uur tijd. Makkelijk toch?

Knokke-style

We mogen gerust stellen dat de gewone Microlino zich eerder een premium imago aanmeet binnen het kleine aanbod van microcars. Daarop verder bordurend is de Spiaggina helemaal exclusief want het is een model dat heel specifiek mikt op de beau monde die van hun strandvilla in Saint-Tropez kunnen flaneren richting lokaal shoppingcenter of trendy restaurant (ja Gert Verhulst, we hadden jou in gedachten).

Image
Microlino Spiaggina

Aangezien de Belgische invoerder D’Ieteren het model ook zal aanbieden, is de Spiaggina eerder een verschijning die je in Knokke of Nieuwpoort zult treffen want dichter bij de sfeer van witte stranden kom je niet in België. Wie er eentje wil aanschaffen kan (nog) niet bestellen, maar wel reserveren. 

Wat kost dat dan?

Geen idee, want dat kom je enkel te weten als je er eentje reserveert. Wij vermoeden dat het vlotjes richting 25.000 euro zal gaan, zeker gezien het feit dat de Spiaggina slechts in een beperkte oplage zal gebouwd worden. Het wordt dus mogelijks wel een hebbeding om bij te houden. De First Edition wordt aangeboden in twee exclusieve kleurvarianten: Portofino Blue (een lichtblauwe lakafwerking met witte designelementen) en Sardinia Sage (een matte saliegroene lakafwerking met zwarte accenten). Met de blauwe ga je het meest opvallen, en is dat niet de bedoeling?

Image
Microlino Spiaggina

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen