Autonieuws: Officieel

Offroad Up? Volkswagen Taigun komt er in 2016

Bij Volkswagen hebben ze zojuist de Taigun goedgekeurd, een kleine cross-over die op hetzelfde platform zal rusten als de Up!.

De Taigun - een anagram van de grotere Tiguan - concept car werd vorig jaar voorgesteld op het autosalon van Sao Paulo in Brazilië. Hij moet op hetzelfde platform als de kleine Up! gaan rusten maar zal wel een grotere wielbasis meekrijgen, 51mm langer naar 2.470mm.

De Taigun moet gaan concurreren met andere mini crossovers zoals de Ford Ecosport, de Renault Captur en de Fiat Panda Trekking. Waarschijnlijk zal hij de kleinste van de reeks worden dankzij het kleine platform maar dat is niet noodzakelijk een nadeel.

De Taigun zal enkel voorwielaangedreven zijn en dus voor dezelfde kopers vechten als Volkswagen's eigen Cross Up!. Onder de motorkap zouden we de gebruikelijke zuinige driecilinders en kleine diesels uit Wolfsburg vinden. Een CNG variant zit er waarschijnlijk ook aan te komen.

Op de foto's zien we een hoop nieuwe renders die Volkswagen samen met het persbericht heeft vrijgegeven. De Taigun komt er waarschijnlijk in 2016.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen