Autonieuws: Officieel

Seat Leon ST X-Perience heeft geen hoogtevrees

Seat brengt een ruigere versie van de Leon ST op de markt. Die zal niet 'Freetrack' heten zoals de modderversie van de Altea destijds, wel kiezen ze voor de benaming 'X-Perience', waarbij de X staat voor de vierwielaandrijving.

Behalve de vierwielaandrijving - 4Drive genaamd - hebben ze er bij Seat nog wat tijd ingestoken om de wagen te onderscheiden van zijn gewone ST-broertje. Daar zitten natuurlijk de onoverkomelijke plastic bumpers bij, maar ook dakrails en kunststof beschermonderdelen rond wielkassen en deurdrempels doen evrmoeden dat deze wagen wel tegen een stootje kan.

4Drive

Het 4Drive systeem maakt gebruik van een Haldex-koppeling, waarbij de achterwielen pas bij verminderde grip van de voorwielen worden ingeschakeld voor de aandrijving. De Leon ST X-Perience staat verder ook 15 mm hoger van de grond.

Binnen krijg je een zwart/grijze of bruine kleurenstelling, die laatste in combinatie met Alcantara, de eerste met stof of leder. De deurdorpels bevatten een X-Perience logo en ook het stuur krijgt een logo'tje dat je laat zien niet met een gewone Leon ST onderweg te zijn.

één - drie bij de motoren

Seat biedt slechts één benzine- maar drie dieselmotoren aan. De benzine is de 1.8 TSI met 180 pk en 280 Nm en een DSG-6 versnellingsbak, de diesel krijgt twee liter inhoud en 150 pk en 320 Nm of 184 pk en 380 Nm. De instapdiesel is een 1.6 met de nieuwe variant van 110 pk en 250 Nm. Die laatste is goed voor een verbruik van 4,8 l/100 km of een CO2-uitstoot van 125 g/km. De zwaarste dieselversie krijgt ook een DSG-6 bak.

Eind 2014 staat de Seat Leon ST X-Perience bij de dealer, de prijzen komen er in het najaar aan, kort voor de lancering.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen