Autonieuws: Officieel

Autosalon Brussel 2016: jullie waren met 555.000

Ook gezellig in de file gestaan om de nocturnes op het autosalon te bezoeken? Of ben je overdag tijdens de week geweest, in de hoop dat het rustig zou zijn? Met 555.000 bezoekers was 'rustig' nochtans een relatief begrip.

Om 19u vanavond sluit het autosalon de deuren, dus het aantal van 555.000 bezoekers kan met nog enkele tientallen omhoog. Dat is 4 procent minder dan de vorige recordeditie van het autosalon in 2014. De terreurdreiging die zorgde voor toegangscontrole en verbeterde beveiliging zou wel eens wat bezoekers kunnen afgeschrikt hebben.

Over het algemeen is Febiac echter tevreden over het salon, net als de constructeurs die het kleine beetje minder bezoekers omgezet zien in een pak leads naar verkoopsovereenkomsten. Constructeurs zien alvast een verhoogde interesse in elektrische voertuigen dankzij de stimulans vanwege de overheid, en ook de benzinemotoren kennen terug meer aantrek. Dat komt ook door die aanpassing in de BIV, al zal #dieselgate er ook wel wat mee te maken hebben gehad.

Febiac laat je alvast graag 12 tot 22 januari 2017 in je agenda noteren, dan vindt het zogenaamde 'kleine' autosalon plaats, met focus op lichte bedrijfs- en vrijetijdsvoertuigen.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen