Autonieuws: Officieel

Officieel: BMW 1 Reeks (2019)

Het is officieel, de BMW 1 Reeks is er alleen als vijfdeurs. Maar er zijn nog wat andere nieuwigheden.

Dit weekend haalde BMW het doek van de 1 Reeks. De - intussen alweer derde generatie - einser, groeit een stuk tegenover zijn voorganger. Of het daardoor is, weten we niet, maar de driedeurs reeks is verdwenen uit het aanbod. Vanaf vandaag dus enkel nog vijfdeurs eendjes.

meer been

Dankzij het nieuwe platform krijgen de achterste inzittenden 3 centimeter meer beenruimte. Ook de ellebogenruimte groeide, mocht je graag je arm op de deur houden. Tenslotte kan je 20 liter meer laden dan voordien, met een bagageruimte van 380 liter. Klap je de achterbank neer - optioneel in drie delen - dan heb je 1.200 liter bagageruimte.

Image
bmw 1 series 2019 official m135i

Opvallende nieuwigheden op deze kleine BMW zijn de nieuwe nieren en de scherpe koplampen, die de wagen een agressief uiterlijk geven. Achteraan zit ook een stel smalle lichtblokken, helemaal in de lijn met de andere BMW's in het gamma tegenwoordig. Hofmeister-knikken doen ze bij BMW nog altijd, en niet ver daarachter zit de achterkant van de wagen al. Hij krijgt een dynamische wigvorm mee, die hem wat compacter laat ogen dan hij eigenlijk is. Zei daar iemand Mercedes A-Klasse looks?

Image
bmw 1 series 2019 official

honderd gram

BMW biedt de 1 Reeks aan met voor- of vierwielaandrijving, al is dat laatste enkel standaard op de 120d xDrive en de M135i xDrive. Daarmee ken je direct de topversies, die ook figureren op de persfoto's. Geen M140i meer, BMW kiest weer voor een 135i benaming. Verder zijn er bij lancering twee benzinemotoren en drie diesels beschikbaar, met vermogens tussen de 116 pk en 100 g CO2/km voor de BMW 116d en 306 pk op de M135i xDrive. Alle motoren voldoen aan de Euro6d-Temp-normen, de 116d voldoet ook de strengere Euro6d-norm.

Image
bmw 1 series 2019 official

De technologie uit de grotere BMW-modellen druppelt nu ook het 1 Reeks-gamma binnen. Zo krijgt hij optioneel de Reverse Assistant uit de 3 Reeks, die in staat is een achteruitrij-traject van een paar meter te memoriseren en autonoom uit te voeren. Ook is Gesture Control aanwezig op de 1 Reeks, zodat je als een dirigent het muziekvolume kan regelen in de file. Met een Digital Key kan je de deur van je wagen ontgrendelen door eenvoudigweg je smartphone tegen de klink te houden.

BMW laat de 1 Reeks aan een select gezelschap zien op hun #nextgen event eind juni, en aan het grote publiek op de IAA in Frankfurt. Vanaf halfweg oktober zou de wagen bij de dealers staan. Prijzen zullen tegen dan ook bekend gemaakt worden.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen