Autonieuws: Officieel

Subaru: Impreza gaat ook aan de e-Boxer (2020)

Subaru rust nu ook zijn Impreza uit met de hybride e-Boxer-aandrijving. De Japanners maken van de gelegenheid gebruik om hun Impreza een bescheiden facelift te geven.

Vorig jaar introduceerde Subaru voor het eerst hybridetechnologie op zijn modellen, maar de Japanners bleven daarbij trouw aan hun boxermotoren. De e-Boxer-modellen combineren een sterk aangepaste boxermotor met een elektromotor die werd ingewerkt in de Lineartronic-versnellingsbak. Het resultaat is een aandrijflijn die over een hele korte afstand elektrisch rijdt, maar de boxermotor vooral ondersteunt en het benzineverbruik van de niet bepaald zuinige boxers tot 10 procent drukt.

Image
Subaru Impreza e-Boxer 2020

Na de XV en Forester krijgt nu de Impreza de technologie in het vooronder. Subaru maakte van de gelegenheid gebruik om zijn vijfdeurs lichtjes op te frissen. We zien onder meer een nieuwe bumper en nieuw radiatorrooster, led-koplampen met nieuwe dagrijverlichting, aangepaste achterlichten en nieuwe velgen. De rijveiligheid krijgt extra functies, waaronder een detectie- en noodremsysteem bij het achteruitrijden en een herinnering om te checken of je geen dieren of kinderen vergeet bij het uitstappen.

De vernieuwde Subaru Impreza is vanaf nu bestelbaar en staat in mei in de showrooms.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen