Autonieuws: Officieel

Bentley's 3D-hout in Flying Spur is heerlijk klassevol

In haar zoektocht naar ultieme luxe heeft Bentley een nieuw trucje in haar kaartenboek. Het Britse merk is de eerste constructeur ter wereld die deurpanelen met 3D-hout aanbiedt. Niet 3D geprint, wel een met de hand gemaakt houten paneel van 0.1 milimeter dikte met een 3D-diamantmotief. Daar sta je dan met je carbon inleg...

Draai of keer hoe je het wil maar heb je het over luxewagens, dan hoort er eigenlijk een toef hout terug te vinden zijn in het interieur. Want hoewel je tegenwoordig ook "metaalsoorten" of koolstofvezel in het interieur van statige sedans kan zwieren, gaat er niets boven een warm stukje hout. Dat vinden ze bij Bentley ook. Meer nog, het merk wil hout terug hip maken met een primeur in autoland: 3D-hout.

Precisiewerk

Het idee werd door Bentley voor het eerste getoond in de EXP 10 Speed 6. Een conceptwagen die alweer 5 jaar geleden verscheen op het autosalon van Genève. Nu is het realiteit met dank aan het achterste deurpaneel van de Flying Spur.

Image
Bentley Flying Spur 3D Wood

Klanten kunnen namelijk voortaan opteren voor een deurpaneel aan de binnenkant uitgevoerd in 3D-hout. Een sierstrook dat wordt aangeboden door de personalisatielijn van Bentley, Mulliner genaamd. Wat er nu zo speciaal is aan dit stukje hout? Wel, Bentley vakmannen nemen één gigantische lap hout van een Amerikaanse walnoot of kersenboom en creëren daaruit een ultra fijn strookje van amper 0.1 milimeter. Al wordt het gekker, want dat strookje heeft een 3-dimensionaal diamantmotief.

Image
Bentley Flying Spur 3D Wood

Ziet er niet alleen mooi uit, is ook ontiegelijk moeilijk om te maken. Want één verkeerde snede of duw en het geheel breekt als een twijgje. Vrees echter niet, in de Flying Spur zit het plaatje mooi tegen een ondersteunend deurpaneel. Waardoor je er gerust over mag wrijven. Maar wel even je witte handschoenen aandoen, graag.

Wat vinden jullie van dit 3D-hout? Heerlijk? Of toch liever een streepje carbon?

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen