Autonieuws: Officieel

Renault Sport wordt omgedoopt tot Alpine Cars

Renault gooit al sinds de R5 van de jaren 80 de Renault Sport handtekening op haar modellen als het gaat om de dynamischer versies. Nu het Franse merk een nieuwe structuur ontplooit verandert dat.

Want voortaan zullen de Renault Sport (R.S.)-modellen onder Alpine-badge gaan rijden. Sinds de herneming van Alpine werd dat merk steeds belangrijker in de structuren van Renault en nu krijgen ze dus nog wat meer vat op het sportieve gamma. Dat is niet helemaal een verrassing want Alpine werkte al langer aan de ontwikkeling van de R.S.-modellen.

Nu wordt het sportieve uithangbord dus volledig aan Alpine doorgegeven, nadat eerder ook al het Formule1-team omgedoopt werd tot Alpine. De medewerkers van het vroegere Renault Sport blijven gewoon doorwerken aan de sportieve modellen in de site in het Franse Les Ulis, al zullen ze vanaf nu een Alpine-hoofding op hun loonbrief zien staan. Of de Alpine-lijn binnenkort helemaal zal instaan als vervanging voor de R.S.-lijn, net zoals Cupra onder Seat een op zichzelf staand merk werd? Wie weet.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen