Autonieuws: Officieel

Subaru verlaagt prijs Solterra en verhoogt de garantie

Ken je de Subaru Solterra nog? Het elektrische broertje van de al even onpopulaire Toyota bZ4X? Wel, die is per direct rijkelijk goedkoper geworden en komt voortaan met 8 jaar garantie zonder km-beperking. Of 'ie daarmee wél een verkoopsucces wordt?

Kijk, we hebben medelijden met Subaru. Want toen het van Toyota te horen kreeg dat het een afgeleide mocht maken van diens eerste elektrische SUV, kwispelde de staart zonder twijfel. Het geluk was waarschijnlijk echter maar van korte duur, want de Toyota bZ4X kan je bezwaarlijk een geslaagde EV noemen. Daardoor is dus ook de Subaru Solterra een eerder zoutloze inzending. Al verzacht Subaru de pijn per direct op de meest schappelijke manier: een lagere prijs.

Minder geld, meer garantie

Omdat ze ook in Japan door hebben dat het in België niet zo goed loopt met de Solterra, heeft Subaru besloten om de prijs van de elektrische knaap meteen met 4.750 euro te verlagen. Da's bijna een halve Dacia aan korting! De plaat is echter heter dan de druppel, want na korting kost zo'n Solterra nog steeds minimaal 52.995 euro. Dan heb je wel meteen een EV met vierwielaandrijving en een bodemvrijheid van 21 cm. De Solterra is daardoor ook de Subaru onder de EV's! Al vragen we ons af welke Belg daar op zit te wachten?

Image
Subaru Solterra Prijs 2024

Nu goed, bij Subaru zijn ze niet van gisteren, dus naast de verlaagde prijs morrelt het merk ook nog met de garantie. Voortaan krijg je maar liefst 8 jaar garantie zonder kilometerbeperking. Alsjeblieft! De prijsverlaging van de Solterra geldt voor de nieuwe modellen die bij de dealer beschikbaar zijn en voor de modellen die worden besteld en binnen zo’n acht weken vanuit Japan in België arriveren. De Solterra is leverbaar in twee uitvoeringen: Solterra en Solterra Sky Package, De eerste kost € 52.995, de tweede € 56.995 en komt met onder andere een glazen dak, 20-inch lichtmetalen wielen, lederen bekleding, verwarmd stuurwiel en een uitgebreide Harman Kardon-audio-installatie met 10 luidsprekers.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen