Autonieuws: Officieel

Vernieuwde Hyundai Staria dumpt diesel voor… een hybride aandrijflijn! (2024)

De Hyundai Staria maakt eindelijk zijn futuristische looks waar… Of toch ongeveer. De Koreanen hebben hun busje namelijk vernieuwd en daarbij zwieren ze zijn rudimentaire dieselmotor genadeloos buiten. In de plaats daarvan trakteren ze de Staria op wat elektrificatie maar helemaal elektrisch gaat hij nog niet.

Wanneer Hyundai een drietal jaar geleden de Staria onthulde, vielen onze collectieve monden zowat open van verbazing. Die bestelwagen pakte namelijk uit met zo’n futuristische looks, dat pakweg een Volkswagen ID. Buzz er verouderd naast leek. Je zou dan ook verwachten dat de aandrijflijn even futuristisch was maar niets bleek minder waar, want de Staria was er enkel met een oubollige 2.2-liter dieselmotor. Nu is het echter toch tijd voor een beetje moderniteit.

Mercedes V-Klasse wie?

Hyundai heeft namelijk zijn vernieuwde Staria onthuld maar maak je geen zorgen: aan die veelbesproken looks raken ze niet. Zo kijk je dus nog steeds naar een even eigenwijs vormgegeven bestelwagen, al kan je die desgewenst ook voorzien van tot negen zitplaatsen als personenbus. Dat is dan nog een best luxueuze personenbus ook want in zevenzits configuratie krijg je centraal twee elektrisch verschuifbare en kantelbare captain chairs die zich zelfs laten verwarmen en ventileren… Dus euh, Mercedes V-Klasse wie?

Image
Hyundai Staria Hybride 2024

Er was echter één probleem: zodra je chauffeur op de Start-/Stopknop van je VIP-bus drukte, werd je verwelkomd door een ouderwetse dieselratel. Daar komt nu echter verandering in want Hyundai vervangt het 2.2-liter dieselblok van weleer door een heuse hybride aandrijflijn. Het gaat om dezelfde zelfopladende krachtbron die we al kennen uit pakweg de Tucson dus reken op een 1.6-liter benzinemotor in combinatie met een elektromotor. Die laatste haalt zijn stroom uit een kleine accu en die wordt niet langs een stekker opgeladen, maar gewoon vanzelf met rem- en rolenergie. Het resultaat: 225 pk… En vermoedelijk flink wat meer verfijning dan voorheen! 

De vernieuwde hybride-Staria heeft ook meteen al een prijskaartje. Zo haal je hem als driezits 'Van'-bestelwagen in huis vanaf 41.743,79 euro (inclusief BTW) terwijl een personenbus met negen zitplaatsen 47.846 euro moet kosten. 

 

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen