Autonieuws: Officieel

BYD Sealion 7: De beste tot nog toe? (2024)

Een nieuwe maand, een nieuwe BYD die aanspoelt op ons continent. De Sealion 7 is de alweer zevende BYD in Europa en deze SUV kan wel eens een verkoopstoppertje worden... met productie in Europa!

Kan je nog volgen bij BYD? Nee? Geen probleem. Want de Chinese constructeur heeft inderdaad aan een rotvaart modellen gelanceerd in ons land. Na de Atto3, Han, Tang, Dolphin, Seal, Seal-U en Seal-U Dm-i plug-inhybride is het nu tijd voor de Sealion 7. Jep, het Chinese merk blijft vasthouden aan de eigenaardige namen.

De échte Seal SUV

Zijn naam mag dus zo vreemd klinken als twee politiekers die het met elkaar kunnen vinden, zijn fundamenten zijn dat allerminst. Zo staat deze Sealion 7 op het e-Platform 3.0 Evo en komt hij met een enkele motor op de achteras of twee elektromotoren (één op elke as). We moeten er dan ook niet flauw over doen: dit is technisch gezien een BYD Seal in een SUV-jasje.

Image
Byd Sealion 7 Europa

Nu horen we je denken: "Is de Seal-U niet het SUV-broertje van de Seal berline?" Qua naam zit je dan niet verkeerd, maar die Seal-U gebruikt de technische basis van de goedkopere Atto3. Deze Sealion 7 krijgt veel potentere techniek onder de kap. Met vermogens boven de 500 pk, batterijen van +80 kWh en snelladen aan 230 kW DC. Kortom: dit is zo'n auto die kan concurreren met - hier komt 'ie dan - de Tesla Model Y.

Made in Europa?

Visueel ziet deze Sealion 7 er ook opvallend uit als een Seal op hoge pootjes. Met een gelijkaardig lopende motorkap en LED-signatuur, maar wel een stoerdere voorbumper. Achteraan wil de Sealion 7 overtuigen met zijn coupé-allures. Dat aflopende dakje is er niet alleen voor de show, het zal ook de range een flinke boost geven. 

Image
Byd Sealion 7 Europa

Binnenin krijgt deze Sealion 7 de bouwstenen van de Seal berline. Waarbij centraal een draaiend scherm de show wil stelen. Heeft de Sealion 7 dezelfde afwerking als de Seal (en iets zegt ons van wel), dan kijk je naar een interieur vol kwalitatieve en fraaie materialen. Dit jaar nog zou de Sealion 7 de verkoop in moeten gaan en de kans is groot dat deze SUV vanaf eind volgend jaar van de band rolt in de BYD-fabriek in Hongarije. BYD made in Europe, handig om de importtaksen te ontwijken natuurlijk.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen