Autonieuws: Officieel

Kia EV9 krijgt goedkopere instapversie met kleinere accu (en dit kost hij in België)

Kia België zal vanaf november een nieuwe instapvariant van de EV9 commercialiseren. Die krijgt een compactere accu van 76,1 kWh en zal zo'n 10.000 euro minder gaan kosten dan de huidige instapper.

 

Goed nieuws voor de fleetrijder met een groot (samengesteld) gezin. Want onze favoriete elektrische tank op wielen is weer een stukje bereikbaarder. Toch als je de aanschaf nog enkele weken uit kan stellen. Want begin november zal Kia België een nieuwe instapversie van de EV9 tonen.

Nieuwe motor, kleinere accu

Die variant is ondertussen al bij onze Noorderburen bekend gemaakt. Waardoor we alle specificaties kennen. De grote nieuwigheid is de nieuwe kleinere batterij. Al moet je de term "klein" met een korreltje zout nemen. Want hoewel de accu netto van 96 kWh naar 73 kWh gaat, is dit nog steeds niet behelpen. Al zeker niet omdat hij nog steeds 210 kW DC snelladen toelaat.

 

Image
Kia EV9 instapversie Standard Range RWD prijs belgie

Achterin de gigant ligt trouwens niet de gekende instapmotor met 204 pk, maar wel een opgefriste versie die 218 pk (350 Nm) sterk is. Ga er maar van uit dat die motor ook naar de EV9 RWD met grote accu zal komen. Hoe ver je nog kan geraken met de EV9 "Standard Range" (een officiële naam heeft 'ie nog niet)? 443 km volgens de WLTP-cyclus. Daardoor is dit inderdaad de EV9 met de meest beperkte range - de RWD "Long Range" en Dual Motor GT Line kloppen respectievelijk 563 km en 505 km uit hun grotere accu - toch is er een reden om voor deze instapper te gaan.

Dit kost hij

Want laat ons eerlijk zijn, met 73 kWh en 210 kW DC snelladen ga je 99% van de tijd niet te klagen hebben in deze EV9. Niet in het minst omdat de prijs een serieuze slag krijgt. Zo zal de prijs met zo'n 10.000 euro dalen tegenover de versie met 96 kWh. Als je weet dat die 71.690 euro kost, moet je geen wiskundig genie zijn om een prijs te zien die rond de 61.500 zal liggen. Hoewel de EV9 "Standard Range" momenteel nog niet in de configurator staat, laat Kia België ons weten dat die begin november officieel gemaakt zal worden. Zet je alarm al maar klaar!

Kia EV9 Getest | Te groot voor onze wegen?

Meer EV’s in de gratis EV-Gids

Wil je het complete marktoverzicht van alle EV’s ontdekken? Klik dan door naar de Autofans EV-Gids 2024 of blader hieronder meteen door het magazine!

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen