Autonieuws: Prijs

MG Cyberster geprijsd: dit kost de elektrische roadster! (2024)

Feest en verduiveld veel taart, want de elektrische markt is zonet een stuk leuker geworden. Zo wisten we al langer dat MG zijn Cyberster zou gaan verkopen maar die verkoop komt nu eindelijk echt op gang. Dit is dus wat je over moet hebben voor de enige elektrische roadster van het moment.

Een dikke twee jaar geleden zorgde het herboren MG even voor opschudding. Dat herboren MG hield zich sinds zijn verrijzenis namelijk uitsluitend bezig met zaken die het MG van weleer niet zou gedaan hebben — lees: elektrische SUV’s — maar daar kwam plots verandering in. Toen onthulde het merk een tweezits cabriolet en hoewel die nog steeds elektrisch was, pakte hij wel uit met een design dat gerust naast dat van klassieke MG-roadsters mag gaan staan. Een ellenlange teasercampagne later is het eindelijk zover: de MG Cyberster is hier!

Standaard 507 kilometer range!

Of meer specifiek: de MG Cyberster is in de configurator. Het merk heeft namelijk een Belgische prijs op zijn elektrische roadster gekleefd en die prijs luidt 65.490 euro. Dat maakt er met voorsprong de duurste MG van het moment van, al krijg je daar natuurlijk ook flink wat elektrische fun voor in ruil. Zo geeft MG je voor dat geld meteen een ‘Trophy Extended Range’-versie mee met één elektromotor op de achteras, goed voor 340 pk en 475 Nm koppel. Daarmee sprint je al naar de 100 km/u in 5,2 seconden en je zou er ook nog eens 507 kilometer ver mee moeten komen dankzij een 77 kWh-accu… Voeg daar een open dakje aan toe en zeg dan eens zelf: wat wil een mens meer?

Image
MG Cyberster prijs 2024

Meer power misschien, want dat kan je ook krijgen. Zo zet MG meteen ook de Cyberster GT in de catalogus die een elektromotor op de vooras toevoegt, goed voor vierwielaandrijving. Het vermogen piekt dan op 544 pk en het koppel op 725 Nm en daarmee snel je naar de 100 km/u in amper 3,2 seconden. De accu blijft ook hier 77 kWh groot dus die extra elektromotor wreekt zich ietwat op het rijbereik: de GT haalt hoogstens 443 kilometer volgens de WLTP-cyclus. De meerprijs blijft dan ook overzichtelijk: de snelste Cyberster kost je standaard 69.990 euro.

De ‘Extended Range’-toevoeging van de huidige basisversie doet trouwens vermoeden dat er nog een variant met een kleinere accu aan zou kunnen komen, en dus met een kleinere prijs… Maar aan 65.490 euro, is de Cyberster nu al zijn geld waard? Laat het ons weten in de comments!

____________

Meer EV’s in de gratis EV-Gids

*Wil je het complete marktoverzicht van alle EV’s ontdekken? Klik dan door naar de Autofans EV-Gids 2024 of blader meteen in het digitale magazine hieronder.*

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen