Autonieuws: Prijs

Dit kost een Jeep Avenger als échte terreinwagen (2024)

Jeep heeft een nieuwe versie van de Avenger aan zijn gamma toegevoegd en dat is er niet zomaar eentje. Die Avenger 4xe pakt namelijk als eerste uit met vierwielaandrijving, waardoor we plots over een échte ‘Jeep’ mogen spreken. Dat dankt hij aan wat extra elektrificatie, maar wat moet dat dan kosten?

Wanneer Jeep de Avenger vorig jaar onthulde, pakte die uit met een hele resem firsts. Zo was hij de eerste Jeep die je niet in de VS kon krijgen — nochtans hun thuismarkt — en de eerste Jeep die verkrijgbaar was met een zuiver elektrische aandrijflijn. Daarnaast werd hij ook nog eens de eerste Jeep die de titel van Europese Auto van het Jaar in handen kreeg, en dat terwijl de Avenger ook de eerste Jeep was die je niet met vierwielaandrijving kon krijgen. Dat laatste werd eerder dit jaar echter alsnog rechtgezet met de komst van de 4xe, en nu weten we ook wat je voor die rechtzetting over moet hebben.

Meteen als stoere ‘Upland’

Jeep heeft zijn Avenger 4xe namelijk in de configurator geplaatst en daar komt hij aan de top te staan van het verbrandingsgamma. Zo vraagt het merk er minstens 32.450 euro voor, wat hem 8.250 euro duurder maakt dan een basis-Avenger maar wel 5.050 euro goedkoper dan een Avenger Electric. Het nauwste verwant is de nieuwkomer echter aan de Avenger e-Hybrid, die 26.200 euro moet kosten. Daar deelt deze 4xe namelijk het gros van zijn aandrijflijn mee, op een extra elektromotor op de achteras na. Het resultaat is 136 pk verspreid over de vier wielen terwijl de 4xe ook een centimetertje hoger op zijn poten staat om zijn terreincapaciteiten verder te boosten.

Image
Jeep Avenger4xe Prijs 2024

Dat is echter niet het enige dat je voor die meerprijs krijgt. Zo steekt een 4xe meteen ook in het stoerdere ‘Upland’-uitrustingsniveau terwijl de andere Avengers standaard over de ‘Longitude’-aankleding beschikken. Zo’n Upland herken je aan zijn verduisterde 17-inchvelgen, ruigere bumpers, bredere wielkastbeschermers en bestickering op de motorkap terwijl je binnenin afwasbare zetelbekleding vindt… Dus wat denk je: zijn geld waard, zo’n Avenger met vierwielaandrijving?

Image
Jeep Avenger4xe Prijs 2024

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen