Autonieuws: Teaser

Nieuwe Renault 4 E-Tech laat zich zien in aanloop naar onthulling

Renault maakt zich klaar voor de lancering van alweer een retromodelletje. Na de Renault 5 is het binnenkort de beurt aan de Renault 4, maar dan met een elektrische aandrijflijn en in een gloednieuwe vorm. Twee weken voor zijn onthulling mogen we die vorm al vanuit een aantal hoeken bewonderen.

Je hebt het vast ook al gemerkt: Renault gaat tegenwoordig helemaal rétro. Zo onthulden de Fransen eerder dit jaar al een nieuwe Renault 5 en die bouwde voort op het design van de klassieke R5, compleet met rechtopstaande achterlichtjes en bescheiden afmetingen. Het kan echter nog bescheidener want omstreeks 2026 komt er een nieuwe Twingo en ook die moet doen denken aan de eerste generatie van de gelijknamige A-segmenter. Voor het echter zover is, geeft Renault ons ook nog een reïncarnatie van de iconische Quatre.

SUV-broertje van Renault 5 E-Tech

Maak namelijk kennis met de nieuwe Renault 4 E-Tech Electric — of tenminste: met een paar stukjes ervan. Zo zien we in een eerste reeks teaserfoto’s bijvoorbeeld een achterlicht van de EV en had daar geen ‘4’ naast gestaan, dan had je op basis van het design misschien al kunnen raden om welke Renault het ging. Vooraan lijkt de gelijkenis wat abstracter te worden want daar zit de verlichting achter een glasplaat die aan de grille van zijn verre voorouder moet doen denken, maar dan met een LED-randje waar er vroeger een chroomlijst omheen zat. Een uitgebreider beeld van de achterpartij toont dan weer een modern, bijna Mini Countryman-achtig crossoversilhouet en ook de ribbels op de flank doen vermoeden dat we hier naar een stoerder model kijken dan de schattige 4 van weleer.

Image
Renault 4 E-Tech teaser 2024

Reken er dus maar op dat de nieuwe Renault 4 E-Tech Electric het SUV-broertje wordt van de 5 E-Tech Electric, een beetje zoals de Captur zich verhoudt tot de Clio. Dat blijkt ook uit de afmetingen want Renault verklapt dat deze nieuwkomer 4,14 meter lang wordt, ten opzichte van de 3,92 meter van de Cinq. Verder zal de nieuwe Renault 4 echter wel op hetzelfde elektrische AmpR Small-platform als de 5 staan dus reken ook hier voorzichtig op accu’s van 40 tot 52 kWh groot en vermogens van 95 tot 150 pk. Na de onthulling op 14 oktober weten we het zeker maar ben je nu al overtuigd, dan kan je bij Renault een ‘R4 R Pass’ kopen die je dan toelaat als eerste je exemplaar te bestellen en ontvangen.

Image
Renault 4 E-Tech teaser 2024
Image
Renault 4 E-Tech teaser 2024

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen