Autonieuws: Teaser

Nieuwe Jeep Compass komt ook als EV... mét flink rijbereik

Jeep bereidt zich voor op de komst van een nieuwe Compass… Een héél nieuwe Compass. Zo komt de SUV op het kersverse platform van de Stellantis-groep te staan dat zowel verbrandingsmotoren toelaat als zuiver elektrische aandrijflijnen. In 2025 gaat het doek eraf maar één ding is nu al zeker: reken op een flink rijbereik.

Kijk je even binnen in de Jeep-showroom, dan vind je daar tegenwoordig nog een paar modellen op leeftijd terug. Zo gaat de Renegade intussen maar liefst tien jaar mee en de Compass doet het niet zoveel beter: die heeft al acht levensjaren op de teller. In die acht levensjaren kreeg hij echter al de nodige modernisering met na twee jaar een plug-inhybride aandrijflijn en dan nog een stekkerloze hybride bij zijn laatste facelift, maar nu is het tijd voor de volgende stap.

Peugeot E-3008 achterna

Jeep heeft namelijk een eerste teaserafbeelding gedeeld van zijn gloednieuwe Compass en daarin verklappen ze al één interessant feitje. Zo zal de volgende generatie niet alleen verkrijgbaar zijn met verbrandingsmotoren en hybride aandrijflijnen, maar ook met alleen een elektromotor onder de kap… Of misschien zelfs elektromotorén, want Jeep belooft natuurlijk dat hun Compass ook over vierwielaandrijving zal kunnen beschikken. Voor dat alles mocht Jeep gaan snoepen in de rekken van moederkloek Stellantis want in tegenstelling tot de uitgaande Compass, zal dit nieuwe model niet meer op een voormalige FCA-basis komen te staan.

Image
Peugeot E-3008 2024

In de plaats daarvan zal hij gebouwd worden op het STLA Medium-platform en die naam komt je misschien al bekend voor. Ook bijvoorbeeld de nieuwe Peugeots 3008 en 5008 maken daar al gebruik van dus reken ook voor de Jeep op mildhybride benzinemotoren met 136 pk of een plug-inhybride met 195 pk. Die Peugeots zijn er echter ook met ‘E’-tjes voor hun namen en die elektrische versies beschikken over 210 of 230 pk, compleet met accu’s van 73 tot 98 kWh. Die laatste komt dan tot 700 kilometer ver op een volle lading stroom dus de kans is groot dat ook de Compass straks met zo’n cijfer mag pronken. We leren het ergens in 2025 wanneer de nieuwe Jeep in Europa onthuld wordt, en de rest van de wereld volgt een jaartje nadien.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen