Autonieuws: Teaser

Nieuwe Audi Q6 e-tron Sportback toont zijn schuin aflopende daklijn

Is zo’n nieuwe Audi Q6 e-tron wel je meug, maar mag het toch een tikkeltje eigentijdser? Dan hebben de Duitsers hun antwoord voor je klaar want volgende week gaat het doek van de Q6 e-tron Sportback. Die krijgt een schuin aflopende daklijn… een héél schuin aflopende daklijn, als we deze teaser mogen geloven.

Zeg je bij Audi “Sportback”, dan kan je daarmee naar een aantal verschillende carrosserievormen verwijzen. Bij de A3 duidt die term bijvoorbeeld gewoon op de vijfdeurs hatchbackversie wat momenteel wat raar klinkt, maar vroeger het onderscheid moest maken met wijlen de driedeurs A3. Bij de vorige A5 verwees ‘Sportback’ dan weer naar de vijfdeurs coupé maar ook dat kan verwarrend zijn, want de nieuwe vijfdeurs A5 heet gewoon ‘Sedan’. Daardoor gaat de term steeds vaker synoniem staan voor een SUV-coupé zoal de Q3 Sportback, de Q4 e-tron Sportback, de Q5 Sportback en de Q8 e-tron Sportback… En daar komt er straks nog eentje bij.

Minder ruimte, meer rijbereik?

Audi heeft namelijk een eerste plaagplaatje gedeeld van alweer zo’n SUV-coupé, al zou je dat op het eerste gezicht misschien niet zeggen. Zo lijkt de daklijn in dit geval zo schuin af te lopen, dat je bijna zou denken naar een e-tron GT of iets dergelijks te kijken. Dat is het echter niet want je kijkt hier naar een goed geknipte afbeelding van de nieuwe Q6 e-tron Sportback, de coupéversie van de Q6 e-tron. Ook die wordt dus straks verkrijgbaar met een iets minder praktische achterpartij die echter wel de aerodynamica ten goede zou moeten komen, naast natuurlijk de looks.

Image
Premier essai Audi Q6 e-tron 2024

Los van die daklijn verwachten we echter niet veel nieuws. Reken dus alvast op hetzelfde front als de reguliere Q6 e-tron en daar gaat de Sportback vast ook zijn aandrijflijnen mee delen. Zo kan je momenteel al een Q6 krijgen met 292 tot 517 pk aan vermogen en 532 tot 637 kilometer aan rijbereik… Al is de kans dus groot dat deze Sportback er met name bij dat rijbereik nog een schepje bovenop doet gezien zijn betere stroomlijn. We weten het op 14 oktober want dan onthult Audi deze Q6 e-tron Sportback tijdens het Autosalon van Parijs.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen