Autonieuws: Varia

Bakje troost: deze Opel Mokka Electric maakt koffie terwijl je oplaadt

We geven het toe: ook wij hebben ons al eens vragen gesteld bij de naamgeving van de Opel Mokka. Zo heeft het ding in de verste verte niks met koffie te maken, maar daar komt eindelijk verandering in. Er is nu namelijk een Opel Mokka Electric die koffie voor je maakt… Of liever: een Vauxhall Mokka Electric.

Begrijp ons niet verkeerd: elektrische auto’s laden gaat steeds sneller. Zo is de gemiddelde EV intussen al in staat om zijn accu aan de juiste snellader binnen het half uur naar 80 procent capaciteit te pompen. Staat die snellader dus in de buurt van een café of snelwegrestaurant, dan is zo’n half uur snel gevuld. Af en toe kom je echter eens een snellader tegen die niét in de buurt van een café of snelwegrestaurant staat en dan ben je dus gedoemd tot een half uur van scrollen door je FaceTok-DM’s of hopen dat je auto ingebouwde NetStreamz heeft… Maar Opel heeft nu nog iets beters gevonden.

Koffer vol koffiezetten

Of liever: Vauxhall heeft nog iets beters gevonden, want dat is nog steeds de merknaam waaronder Opels in Groot-Brittannië verkocht worden. Daar heeft het merk nu een heerlijk accessoire voor de Mokka onthuld en dat is een module met niet één maar zowaar twee koffiemachines in de koffer. Zo vind je links een professionele espressomachine waarvoor je barista-gewijs zelf je bonen moet afwegen en malen met het gereedschap dat je in de schuiflade vindt. Rechts staat dan weer een eenvoudiger apparaat met van die padjes, voor het geval je zeker wil zijn dat je bakje troost ook effectief naar iets smaakt.

Image
Vauxhall Mokka Electric Coffe-e 2024

Vauxhall noemt de module ‘Coffe-e’ en heeft die dan ook specifiek bedacht voor de elektrische Mokka Electric. Volgens het merk is dit namelijk de ideale oplossing om de tijd te doden terwijl je EV oplaadt, of toch indien er niet meteen een andere bron van koffie in de buurt is. Nu moet wel gezegd dat de hele installatie flink wat kofferruimte inneemt, dus op reis zal je dit vast niet meenemen… Als je dat al kon, want Vauxhall geeft mee dat het om een conceptje gaat en het dus bij één exemplaar zal blijven.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen