Autonieuws: Varia

Dit kost de kleinste BMW met de lichtste motor (2024)

BMW heeft het blik met modeljaarupdates opengetrokken en dat zijn er heel wat. Dat geldt ook voor de 1 Reeks, die naast een nieuwe variant met vierwielaandrijving en extra sportiviteit voor het topmodel ook een nieuwe basisversie krijgt… Maar wat moet je over hebben voor die BMW 116?

Sinds BMW zijn nieuwe 1 Reeks een paar maanden geleden onthulde, is er al best veel gezegd en geschreven over het model. Zo valt er om te beginnen al over te discussiëren of het om een nieuwe dan wel een vernieuwde auto gaat en eens we daarover uitgepraat waren, kwam de controverse omtrent zijn Kia-achtige looks op gang. Bovendien was de lichtste benzinemotor die je in de nieuwe 1 Reeks kon krijgen voorlopig ook de 170 pk sterke 120… Maar daar zeggen we dan wel bewust “voorlopig”.

Minder pk’s, minder elektro

BMW heeft namelijk een resem modeljaarupdates voorgesteld en daar zitten ook een paar nieuwigheden voor de 1 Reeks tussen. Die krijgt onder andere een nieuwe basismotor en die luistert naar de naam ’116’. Ook hier valt het ‘i’-tje dat vroeger de benzinemotoren aanduidde dus weg, al is dat wel gewoon waar het hier om gaat. Zo vind je in het vooronder de 1.5-liter driecilindermotor die we al kennen van de 120, en van flink wat andere BMW-producten natuurlijk. In dit geval doet die het wel zonder mildhybridehulp en houdt die het bij 122 pk en 230 Nm koppel op de voorwielen, goed voor een sprint naar de 100 km/u in 9,8 seconden.

Image
BMW 116 prijs 2024

Dat die nieuwe 116 in essentie hetzelfde motorblok heeft als de 120, doet enigszins vermoeden dat het prijsverschil niet enorm zal zijn. Toch is zo’n 116 noemenswaardig goedkoper want BMW heeft hem in zijn configurator gezet vanaf 32.300 euro. Dat maakt hem dus 4.500 euro minder duur dan de 120 terwijl de standaarduitrusting verder zo goed als ongewijzigd blijft... Dus wat denk je: is dit dan de ideale BMW 1 Reeks, of betaal je die meerprijs graag voor wat extra pk’s en mildhybride ondersteuning? Laat het ons weten in de comments!

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen