Vraag: Is nieuwe BMW 1 Reeks stiekem een Kia? (2024)

Bmw 1 Reeks vs Kia Ceed

Gisteren rolde BMW met grote trom zijn nieuwe generatie 1 Reeks uit. Een auto die het internet liefkozend omschrijft als de nieuwe BMW Ceed. Lijkt de nieuwe 1 Reeks écht op een Kia Ceed? Of beelden we het ons allemaal in?

Een blik op de foto hierboven schets alvast een nogal lastig beeld. Wan het lijkt er inderdaad op dat BMW de mosterd ging halen bij Kia voor de nieuwe generatie 1 Reeks. Dat is op zichzelf eigenlijk hilarisch, want Kia werd voordien verweten BMW's grille te hebben gestolen.

Niet de grille, wel de ogen

Al zit het probleem 'm niet in de grille - wat op een nieuwe BMW tegenwoordig eerder een uitzondering is. De nieuwe 1 Reeks krijgt namelijk fijnere koplampen die compleet afscheid nemen van de ronde ogen (Angel Eyes in BMW-jargon). Daardoor oogt de 1 Reeks plots een stuk anoniemer. Het helpt daarbij natuurlijk niet dat de dagrijverlichting voortaan bestaat uit horizontale streepjes net zoals bij de... jawel... Kia Ceed. Kijk maar even hieronder hoeveel meer smoel de 1 Reeks krijgt als we terug angle eyes in het design injecteren.

Bmw 1 Reeks vs Kia Ceed

Zien we - net zoals het gros van het internet - spoken, of zit er een vorm van waarheid in dit verhaal? Is de nieuwe 1 Reeks een Duitse Kia? Laat het weten in de reacties hieronder!

Bmw 1 Reeks vs Kia Ceed

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
this 14:39
afbeelding van this

Deze generatie heeft toch nooit angel eyes gehad?

Yvesw 15:39
afbeelding van Yvesw

Maar op z'n minst een hint naar die twee ronde kijkers per koplamp. Na de facelift is dat compleet verdwenen. Of zo zie ik het toch :-)

bjorn 09:22
afbeelding van bjorn

Een saaie versie dan!

Krisje 10:49
afbeelding van Krisje

Ik ben echt teleurgesteld, ik rijd al 15j de 1 series en elke dag met plezier en was nu op een volledig electrisch model aan het wachten (zelfs mijn lease een jaartje verlengd van de huidige), maar dit scharminkel, in geen 100 jaar !!!

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws