Autonieuws: Varia

Auwch: Fords CEO noemt Fiesta en Focus “saaie auto’s”

Over de doden niets dan goeds, zegt men wel eens. Wel, dat is de CEO van Ford alvast even ontgaan. Jim Farley heeft zich namelijk uitgesproken over wijlen de Ford Fiesta en Mondeo en de op sterven liggende Focus. Hij noemt ze zonder schroom “saaie auto’s” en verklaart dat Ford voortaan een andere richting wil uitgaan.

Er beweegt wat bij Ford, en dan vooral bij de Europese afdeling. Tot voor kort verkocht die namelijk compleet andere auto’s dan je in Fords thuismarkt kon krijgen, op een paar uitzonderingen na zoals de Mondeo die in de VS als Fusion over de toonbank ging. Daar komt nu echter langzaam maar zeker verandering in want Ford gaat ook bij ons steeds Amerikaanser. Zo moesten de Fiesta en de Mondeo bijvoorbeeld al wijken en de Focus wacht volgend jaar hetzelfde lot, tot treurnis van flink wat Europese Ford-fans… Maar de CEO van het merk treurt duidelijk niet met hen mee.

”Porsche verslaan”

In een interview met het Britse Car Magazine heeft Jim Farley zich namelijk uitgesproken over de nieuwe richting die het merk uit gaat, en daarin was hij niet bepaald mals voor de oude richting. Zo zegt de CEO dat Ford, en we citeren, “uit de business van de saaie auto’s stapt en in de business van de iconische auto’s”. Voor het geval het je niet helemaal duidelijk is wat hij daarmee bedoelt, geeft de man er graag een paar voorbeelden bij. Farley vermeldt namelijk de Mondeo, de Focus en de Fiesta, auto’s waarmee Ford naar eigen zeggen wel in het hart van de automarkt speelde maar toch niet voldoende winst op kon maken.

Image
Ford Mustang GTD 2024

Wat ziet Farley dan wel als “iconische auto’s”? Wel, de Ford Puma blijkbaar. Die vertegenwoordigt volgens de CEO de nieuwe richting die het merk uit zal gaan met zijn combinatie van een herkenbare naam en een populaire carrosserievorm. Hetzelfde geldt dus voor de nieuwe Capri maar maak je geen zorgen, Ford-fan, want dat betekent niet dat je lievelingsmerk alleen nog lauwwarme crossovers gaat bouwen. Farley haalt namelijk ook de Bronco en de nieuwe Mustang aan als voorbeelden van auto’s die je vaker gaat zien en zegt zelfs met die laatste “Porsches te willen verslaan”… En op dat vlak heeft de CEO alvast gelijk: de Mustang GTD zouden we niet meteen omschrijven als een “saaie auto”.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen