Uitlaat: Varia

Dikke portefeuille: De dikste SUV's op onze markt

Nee, niks betaalbaars aan deze keer. Maar heb je de jackpot gewonnen bij de Lotto en wil je graag een dikke SUV aanschaffen, dan hebben we de 10 grootste kanshebbers even op papier gezet.

Ook de superrijken komen dingen tegen die je als gewone kostverdiener niet ziet. Dat er maar één diesel tussenzit, net als één elektrische wagen en één plug-in hybride. Wist je trouwens dat het plafond voor BIV tegenwoordig 11.126 euro en wat kopergeld bedraagt?
_______

BMW X7 M50d

Vraagprijs: 112.800 euro
BIV: 2.325 euro (185 g/km CO2)
Verkeersbelasting: 1.102 euro

Image
bmw_x7_xdrive40i

Pas gelanceerd en vooral bedoeld voor de Amerikaanse markt en de Oost-Azië. Maar toch staat hij mooi bij ons in de catalogus.
_______

Volvo XC90 T8 Twin Engine Excellence

Vraagprijs: vanaf 120.850 euro
BIV: 0 euro (vrijgesteld plug-in hybrid, 49 g/km CO2)
Verkeersbelasting: 0 euro

Image
volvo xc90 excellence t8 twin engine

Zowaar een Volvo in de lijst. De meest luxueuze Volvo ooit, dat is deze XC90 T8 Excellence. En dankzij zijn plug-in verhaal mag je jaarlijks betalingsvrij langs het belastingskantoor.
_______

Cadillac Escalade ESV Platinum

Vraagprijs: 122.900 euro
BIV: 11.126 euro (287 g/km CO2)
Verkeersbelasting: 4.359 euro

Image
cadillac escalade

Waarom je deze zo weinig ziet? Kijk hier maar eens naar zijn belastingscijfers. En dan heb je een redelijk gewoon ogende SUV. Voor dat geld koop je wel een dikke exotic waarmee iedereen je ziet rijden. Dat zal ook ongeveer evenveel verbruiken.
_______

Porsche Cayenne Turbo

Vraagprijs: 142.876 euro
BIV: 11.126 euro (267 g/km CO2)
Verkeersbelasting: 2.696 euro

Image
porsche cayenne turbo

Toen ze in Zuffenhausen SUV's begonnen bouwen viel de halve autominnende wereld achterover. Maar de SUV's van Porsche bleken een goudhaantje voor het merk. Een haantje-de-voorste met de Turbo-aanduiding opgespeld.
_______

Mercedes-AMG GLS 63

Vraagprijs: vanaf 142.901 euro
BIV: 11.126 euro (288 g/km)
Verkeersbelasting: 3.753 euro

Image
mercedes-amg_gls_63_4matic

Een dikke variant van Mercedes' luxeauto mag niet ontbreken in de catalogus. Eén van de laatsten met een dikke 5.5 onder de kap, overigens.
_______

Mercedes-AMG G 63

Vraagprijs: vanaf 156.211 euro
BIV: 11.126 euro (299 g/km CO2)
Verkeersbelasting: 2.898 euro

Image
mercedes-amg_g_63_edition_1

En ook van de oer-Geländewagen staat een AMG-versie in het lijstje. Al heeft deze al de vierliter in gebruik. De keuze is aan jou.
_______

Tesla Model X P100D

Vraagprijs: 160.230 euro
BIV: 0 euro (vrijgesteld)
Verkeersbelasting: 0 euro

Image
tesla_model_x_p100d

Tegenwoordig kan je niet meer om de elektrische wagens heen. En om die trafiek wat op gang te brengen wordt vooral de grote geldbeugel eerst aangesproken. De P100D teveel van het goede? Dan zijn er nog versies met een stuk minder vermogen - of meer bereik, zoals je wil.
_______

Lamborghini Urus

Vraagprijs: 208.725 euro
BIV: 11.126 euro
Verkeersbelasting: 2.712 euro

Image

Supercarmerk Lamborghini kwam onlangs met de Urus SUV. Of dat een goed idee was, moet de toekomst uitwijzen maar intussen zijn Ferrari en Aston Martin bezig aan een concurrent.
_______

Range Rover SVAutobiography LWB

Vraagprijs: vanaf 214.200 euro
BIV: 11.126 euro (294 g/km)
Verkeersbelasting: 3.490 euro

Image
range_rover_svautobiography_lwb

De enigen die een SUV aanbieden met LongWheelBase zijn deze Britten. Ineens met een dikke vijfliter eronder. Wie deze te fel vindt, kan altijd bij de hybride variant terecht.
_______

Bentley Bentayga 6.0 W12

Vraagprijs: 215.017 euro. Voor de Mulliner versie betaal je zelfs 298.144 euro
BIV: 11.126 euro (296 g/km CO2)
Verkeersbelasting: 4.309 euro

Image
bentley-bentayga

Een luxueuze SUV, of toch gewoon een veredelde Volkswagen Touareg? De W12 heeft alvast niemand anders onder de kap zitten, als het een troost mag zijn.
_______

Rolls Royce Cullinan

Vraagprijs: Als je 't moet vragen...
BIV: 11.126 euro (354 g/km CO2)
Verkeersbelasting: 5.229 euro

Image
rolls-royce_cullinan

Het summum van de SUV is deze Cullinan. Helemaal eenzaam aan de top, net als zijn berlinebroertjes. Wil je meer, dan koop je gewoon een huis en zet je er wielen onder.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen

Uitlaat

Dacia viert LPG-succes, maar is het ook een aanrader?

Dacia is één van de weinige constructeurs die ‘af fabriek’ een LPG-optie biedt op het volledige gamma. Met meer dan 1 miljoen verkochte modellen sinds 2010 (feest!) houdt het merk ook resoluut vast aan dat aanbod. Maar moet je het ook overwegen?

avatar
door William Meerschaut
7 dagen geleden

Column: Waarom de Hyundai Ioniq 5N het EV-landschap voorgoed verandert

Er wordt nogal makkelijk gestrooid met woorden als pionier, trendsetter, voortrekker of disruptor. Maar voor de Ioniq 5N is het hele arsenaal van toepassing. En wel hierom.

avatar
door William Meerschaut
11 dagen geleden

Busjesfans: 7 nieuwigheden van IAA bedrijfswagensalon die je moet gezien hebben! (2024)

Momenteel nog op het busjessalon in Hannover, binnenkort in je binnenspiegel op het linkse rijvak van de snelweg! Dit zijn de belangrijkste nieuwe bestelwagens vanop de IAA.

avatar
door Joram Van Acker
13 dagen geleden

Dieselalternatief? Dit verbruikt een zelfopladende hybride tijdens een langere rit

Diesel is dood, leve de benzine… Of liever: de hybride, want die wordt vaak aangeduid als dé manier om een dieselverbruik te halen zonder dat ‘sap van de duivel’ te verstoken. Wat gebeurt er echter wanneer je zo’n zelfopladende hybride blootstelt aan een langere rit? Wij zochten het uit met de Toyota Corolla Cross 1.8 Hybrid.

avatar
door Joram Van Acker
18 dagen geleden

Opinie: Vlaanderen, stop met het pesten van weggebruikers

Op voorwaarde beticht te worden van gratuit volksmennerij, moet mij toch iets van het hart, 'o dierbaar Vlaanderen. Want het pestgedrag jegens de weggebruiker heeft de voorbije jaren een absoluut dieptepunt bereikt. Genoeg is genoeg.

avatar
door Yves Wouters
27 dagen geleden

Interview Frank Van Gool, Febiac: “We zijn voorstander van belasting op autogebruik in plaats van bezit.”

Sinds 1 juli heeft Febiac, de overkoepelende federatie van automerken, een nieuwe CEO. Frank Van Gool start als voormalige topman van Renta (federatie van voertuigenverhuurders) en als gedelegeerd bestuurder van Mobia (de koepelorganisatie van de sectorfederaties FEBIAC, Renta en TRAXIO) met een pak automotive bagage aan zijn nieuwe opdracht. Autofans peilde naar zijn visie en opinies, en kreeg duidelijke antwoorden.

avatar
door William Meerschaut
29 dagen geleden

Groep Gregoir diversifieert, voegt lifestyle toe naast de verkoop van auto’s, en heeft daar goede redenen voor

Het lijkt misschien een fait divers, maar als een gevestigde groep als Gregoir zich niet langer exclusief focust op de verkoop van wagens en motoren, dan is daar een goede reden voor. Wij gingen vragen stellen aan CEO Hervé Gregoir, die ons ontving in zijn nieuw aangekocht kasteel. En laat dat meteen de kapstok zijn van zijn nieuwe business.

avatar
door William Meerschaut
29 dagen geleden

Opinie: Zit er dan toch leven in Smart?

Ik moet iets bekennen. Sinds de heropstanding van ‘het nieuwe Smart’ met de ‘hastag 1’ (wie verzint zo’n naam ook?), was ik niet bepaald omvergeblazen door het design en de filosofie van de nieuwe modellen. Maar die mening ga ik nu bijstellen.

avatar
door William Meerschaut
1 maand geleden

Tweedehands - De goedkoopste Polestar 1 vind je gewoon in… België

Zeven. Meer aanbiedingen vind je niet terug in Europa als je de gekende websites afschuimt naar een gebruikte Polestar 1 (althans toch op het moment dat we deze lijnen schrijven). Met prijzen tot 175.000 euro komen ze ook niet goedkoop. Maar de meest bereikbare Polestar 1 vind je terug bij Van Mossel in Antwerpen, voor een bedrag dat al een pak aantrekkelijker wordt.

avatar
door William Meerschaut
1 maand geleden

Opinie: Tesla kijkt tegen een steeds groter wordend probleem aan… Elon Musk

Hoewel de inschrijvingscijfers in ons land nog positief zijn (dank u, Vlaamse EV-premie), heeft Tesla het wereldwijd moeilijk om haar ambitieuze doelstellingen te bereiken. Het merk krijgt bovendien steeds meer te lijden onder de strapatsen van eigenaar Elon Musk, die niet bepaald bekend staat om zijn smetteloos en onkreukbaar imago.

avatar
door William Meerschaut
1 maand geleden