Kerstmis staat voor de deur, dus de tijd is gekomen om het wereldwijde web te doorspitten op zoek naar creatieve cadeaus. Heb je echter nog niks gevonden? Dan biedt deze lijst met LEGO-ideeën soelaas... Zolang je de naam van een autoliefhebber getrokken hebt, wel te verstaan.

De eindejaarsperiode gaat telkens gepaard met een aantal uitdagingen, en die zijn doorgaans even talrijk als het aantal personen waar je cadeautjes voor moet vinden. Tenzij er daar Autofans tussenzitten, natuurlijk, want daarvoor vind je ideeën bij de vleet. Is een nieuwe multiriem je echter iets te praktisch of zo'n geurboompje wat te klassiek? Dan kan je ook altijd in het LEGO-assortiment binnenkijken voor automobiel vertier, en dat geldt niet alleen voor de jongste ontvangers...

McLaren Formule 1 Racewagen

Image
Lego McLaren Formule 1 2022

Deze Formule 1-wagen van LEGO Technic is namelijk allesbehalve eenvoudig vormgegeven. Net als het origineel beschikt hij over een V6-motor met bewegende zuigers, functionele ophanging en een differentieel dat je zelf nauwkeuring in elkaar moet steken. De ontwerpers gingen dan ook te rade bij het team van McLaren Racing om dit speelgoed voor grote mensen zo realistisch mogelijk te maken. Het resultaat is een modelauto uit 1.432 onderdelen, die je in je denkbeeldige pitstraat parkeert vanaf 199,99 euro.

Porsche 99X Electric Formule E

Image
Lego Porsche Formule E 2022

Vind je zo'n vervuilende Formule 1-wagen toch maar een verkeerde kerstboodschap sturen? Dan kan je op de LEGO-site ook terecht voor een milieubewuster alternatief in de vorm van deze Formule E-wagen van het TAG Heuer Porsche-team. Net als de McLaren hierboven maakt deze Porsche deel uit van de Technic-lijn, waardoor enig vakmanschap vereist is om het model in elkaar te kunnen steken. Daarna komen de 422 steentjes tot leven dankzij een app met virtual reality en kan je de racer lanceren dankzij twee pull-backmotoren (en natuurlijk helemaal opnieuw beginnen bouwen indien je een muurtje raakt). Dat alles voor 49,99 euro.

Mercedes-Benz Zetros Trial Truck met app-bediening

Image
Lego Mercedes Zetros Trial Truck 2022

Liever toch iets meer controle? Dan biedt LEGO Technic een heuse racevrachtwagen aan in de vorm van deze Mercedes-Benz Zetros Trial Truck. Dit LEGO-model bestaat uit 2.129 onderdelen, en eens klaar beschikt de Zetros over een functionele versnellingsbak, werkende ophanging, een gedetailleerde motor en zelfs het eerste sperdifferentieel in LEGO's geschiedenis. Dat is echter nog niet het indrukwekkendste, want je kan de racetruck nadien op afstand besturen door middel van de CONTROL+-app. Je moet er wel wat voor over hebben, want de Zetros Trial Truck kost je 329,99 euro.

Ferrari Daytona SP3

Image
Lego Technic Ferrari Daytona SP3 42143

Het kan echter nog duurder, want deze Ferrari Daytona SP3 overtroeft ze allemaal met zijn prijskaartje van 449,99 euro. Dat is ook niet de enige manier waarop deze creatie realistisch is, want het 1:8-schaalmodel barst zowat uit zijn voegen van de snufjes. Reken dus op een V12-motor met bewegende zuigers, een sequentiële achtversnellingsbak en vlinderdeuren. Die laatste geven toegang tot het felblauwe interieur, dat net als bij de originele SP3 gecontrasteerd wordt met de kenmerkende rode buitenkleur. De ontvanger kan dus maar beter de agenda vrijmaken, want met 3.778 onderdelen is die er gemakkelijk 12 uur mee zoet.

BMW M 1000 RR

Image
Lego BMW M 1000 RR 2022

We zijn niet zeker of je het al gehoord hebt, maar BMW's Motorsport-afdeling vierde dit jaar zijn 50ste levensjaar. Dat geldt niet alleen voor hun legendarische auto's, want de Duitsers bouwen sinds vorig jaar eveneens een bloedsnelle motorfiets. Als dat meer binnen de interesse van je doelpubliek ligt, moet je deze M 1000 RR van LEGO Technic zeker gezien hebben. Die geeft je de kans om BMW M's eerste motorfiets zelf in detail te bouwen in een schaal van 1:5, inclusief functionele drietraps versnellingsbak en vier-in-lijnmotor. Je betaalt er op de LEGO-site 249,99 euro voor.

Reacties

Ik zou toch liever een Porsche 911 (targa) (Lego 10295) willen :-)

door John
1 year ago


Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen

Uitlaat

Dacia viert LPG-succes, maar is het ook een aanrader?

Dacia is één van de weinige constructeurs die ‘af fabriek’ een LPG-optie biedt op het volledige gamma. Met meer dan 1 miljoen verkochte modellen sinds 2010 (feest!) houdt het merk ook resoluut vast aan dat aanbod. Maar moet je het ook overwegen?

avatar
door William Meerschaut
4 dagen geleden

Column: Waarom de Hyundai Ioniq 5N het EV-landschap voorgoed verandert

Er wordt nogal makkelijk gestrooid met woorden als pionier, trendsetter, voortrekker of disruptor. Maar voor de Ioniq 5N is het hele arsenaal van toepassing. En wel hierom.

avatar
door William Meerschaut
8 dagen geleden

Busjesfans: 7 nieuwigheden van IAA bedrijfswagensalon die je moet gezien hebben! (2024)

Momenteel nog op het busjessalon in Hannover, binnenkort in je binnenspiegel op het linkse rijvak van de snelweg! Dit zijn de belangrijkste nieuwe bestelwagens vanop de IAA.

avatar
door Joram Van Acker
10 dagen geleden

Dieselalternatief? Dit verbruikt een zelfopladende hybride tijdens een langere rit

Diesel is dood, leve de benzine… Of liever: de hybride, want die wordt vaak aangeduid als dé manier om een dieselverbruik te halen zonder dat ‘sap van de duivel’ te verstoken. Wat gebeurt er echter wanneer je zo’n zelfopladende hybride blootstelt aan een langere rit? Wij zochten het uit met de Toyota Corolla Cross 1.8 Hybrid.

avatar
door Joram Van Acker
15 dagen geleden

Opinie: Vlaanderen, stop met het pesten van weggebruikers

Op voorwaarde beticht te worden van gratuit volksmennerij, moet mij toch iets van het hart, 'o dierbaar Vlaanderen. Want het pestgedrag jegens de weggebruiker heeft de voorbije jaren een absoluut dieptepunt bereikt. Genoeg is genoeg.

avatar
door Yves Wouters
24 dagen geleden

Interview Frank Van Gool, Febiac: “We zijn voorstander van belasting op autogebruik in plaats van bezit.”

Sinds 1 juli heeft Febiac, de overkoepelende federatie van automerken, een nieuwe CEO. Frank Van Gool start als voormalige topman van Renta (federatie van voertuigenverhuurders) en als gedelegeerd bestuurder van Mobia (de koepelorganisatie van de sectorfederaties FEBIAC, Renta en TRAXIO) met een pak automotive bagage aan zijn nieuwe opdracht. Autofans peilde naar zijn visie en opinies, en kreeg duidelijke antwoorden.

avatar
door William Meerschaut
26 dagen geleden

Groep Gregoir diversifieert, voegt lifestyle toe naast de verkoop van auto’s, en heeft daar goede redenen voor

Het lijkt misschien een *fait divers*, maar als een gevestigde groep als Gregoir zich niet langer exclusief focust op de verkoop van wagens en motoren, dan is daar een goede reden voor. Wij gingen vragen stellen aan CEO Hervé Gregoir, die ons ontving in zijn nieuw aangekocht kasteel. En laat dat meteen de kapstok zijn van zijn nieuwe business.

avatar
door William Meerschaut
26 dagen geleden

Opinie: Zit er dan toch leven in Smart?

Ik moet iets bekennen. Sinds de heropstanding van ‘het nieuwe Smart’ met de ‘hastag 1’ (wie verzint zo’n naam ook?), was ik niet bepaald omvergeblazen door het design en de filosofie van de nieuwe modellen. Maar die mening ga ik nu bijstellen.

avatar
door William Meerschaut
30 dagen geleden

Tweedehands - De goedkoopste Polestar 1 vind je gewoon in… België

Zeven. Meer aanbiedingen vind je niet terug in Europa als je de gekende websites afschuimt naar een gebruikte Polestar 1 (althans toch op het moment dat we deze lijnen schrijven). Met prijzen tot 175.000 euro komen ze ook niet goedkoop. Maar de meest bereikbare Polestar 1 vind je terug bij Van Mossel in Antwerpen, voor een bedrag dat al een pak aantrekkelijker wordt.

avatar
door William Meerschaut
1 maand geleden

Opinie: Tesla kijkt tegen een steeds groter wordend probleem aan… Elon Musk

Hoewel de inschrijvingscijfers in ons land nog positief zijn [(dank u, Vlaamse EV-premie)](https://autofans.be/nieuws/advies/53644-de-vlaamse-ev-premie-er-dit-zijn-de-voorwaarden-en-de-aanvraagprocedure-2024), heeft Tesla het wereldwijd moeilijk om haar ambitieuze doelstellingen te bereiken. Het merk krijgt bovendien steeds meer te lijden onder de strapatsen van eigenaar Elon Musk, die niet bepaald bekend staat om zijn smetteloos en onkreukbaar imago.

avatar
door William Meerschaut
1 maand geleden