Geniet mee: BMW brengt iconische M-modellen samen ter ere van jubileum

BMW M Huddle 2022

Dit jaar blaast BMW’s Motorsport-afdeling 50 kaarsjes uit, en dat zal je geweten hebben. De Duitsers plannen een jaar vol feestelijkheden, en trapt dat jaar af met een video vol toegewijde M-liefhebbers. Die brengen verleden, heden en toekomst samen met hun indrukwekkende wagenpark.

2022 is een belangrijk jaar voor BMW. Het merk zit niet alleen middenin zijn elektrische offensief maar viert tegelijkertijd ook de 50ste verjaardag van zijn Motorsport-afdeling, wereldwijd befaamd onder de noemer ‘M’. Dat elektrificatie en passie elkaar niet hoeven uit te sluiten bewijst BMW nog eens in een emotionele video, waar een paar tientallen M-liefhebbers en hun auto’s samenkomen om het verleden, het heden en de toekomst van hun favoriete letter te eren.

M’s in alle vormen en maten

De video brengt namelijk zowat alle denkbare M-modellen samen, van de 3.0 CSL waar het allemaal mee begon tot de recent onthulde, zuiver elektrische iX M60. Iemand waagt het zelfs om aan te komen per motorfiets, want ook de BMW M 1000 RR passeerde door de bekwame handen van de Motorsport-afdeling. Tussendoor krijgen we ook shots te zien van minder gangbare modellen zoals de M1 Procar uit 1979, net als een paar hints naar conceptcars zoals de BMW XM. De boodschap is duidelijk: ongeacht de leeftijd, het formaat of de aandrijflijn van hun voertuigen, begrijpen alle M-rijders elkaar in hun passie.

Met deze video geeft BMW het startschot voor de feestelijkheden omtrent de 50ste verjaardag van hun Motorsport-afdeling, die op 24 mei plaatsvindt. Die zouden het hele jaar gaan duren, en nemen volgens BMW de vorm van vier hoofdstukken aan. Meer details over wat we mogen verwachten geven de Duitsers nog niet prijs. Eind vorig jaar bereidde BMW M ons al voor op zijn jubileumjaar met een speciaal logo, dat op M- en M-Sport-auto’s met een productiedatum vanaf 24 mei gemonteerd zal worden. Ook dat logo krijgen we kort nog eens te zien in de video.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws