Mitsubishi Space Star 2020 review | De sensibele review (VIDEO)

Mitsubishi Space Star Review

Na gerief zoals de Audi RS 6 Avant, BMW X6 M en Volkswagen T-Roc R was het dringend tijd om ons smaakpalet eens grondig te reinigen. Tijd voor een sensibele auto! En dan schuift Mitsubishi ons graag de Space Star voor. De Space watte?

Wie kent de Mitsubishi Colt nog? Een guitig kleintje dat zelfs enkele pittige varianten kreeg. Met de Colt Ralliart Version-R als apotheose. In 2012 moest die Colt zijn plaats afstaan aan de Space Star, een wereldauto van Mitsubishi met meerdere namen en paspoorten. Een auto die pretendeert niets meer te zijn dan een, tja, auto. Maar wel eentje die zich profileert als de ruimte keuze in zijn segment. Zopas kreeg deze compacte hatchback zijn tweede facelift. Waardoor het tijd leek om deze nobele onbekende nog eens aan de tand te voelen. Is het wat, zo'n Mitsubishi Space Star? Dat zie je hieronder!

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Jos Vink 10:56
afbeelding van Jos Vink

Jaren lang Mitsubishi gereden zelfs nog monteur geweest van het merk.
Maar de huidige autobranche is heel anders dan vroeger.
Je heb nu 2 categorie.
Kleine auto zijn de auto voor de mensen die zuinig willen rijden en in de zakelijke wereld bootschappen auto of de kleine auto van de zaak.
De grote modellen is meer van de status wat heb ik voor de deur staan en voor de zaak is het zelfde verhaal.
Maar Mitsubishi had de Colt en dit was de klein broer van de Lancer op een gegeven moment lancer F uitvoering.
De lancer is er later in de EVO gekomen.
De spacestar was de kleine MPV de Space Runner was daar weer de grote broer van.
Maar de Colt was op een gegeven moment in de kleine vorm uit gekomen wat voor mij heel er wennen was het was ook niet meer het model waar ik voor warm zou lopen terwijl ik jaren Colt heb gereden bijna van het begin tot het einde en altijd met plezier.
Dit was ook met de space star en de runner.
De huidige space star heb ik het zelfde gevoel.
Het is een auto maar daar is ook alles mee gezegt voor mij.
Als je er opel op zet denk ik dat het een opel is bijvoorbeeld.
Als ik nu een Mitsubishi zou kopen zou ik toch voor de grotere modellen gaan de echt Mitsubishi dus.

4g63 16:16
afbeelding van 4g63

Men blijft idd dezelfde wagens bouwen met dezelfde kantjes maar ook met dezelfde voordelen, een merk zoals bijv opel werkt(e) aan die kantjes, wat bij resulteert in astra's die er aan de buitenkant en onderkant na 20j hetzelfde uitzien. Mitsu doet dat niet, en houd hun prijs lager dan wagens binnen hun segment.
Niettegenstaande rij je met bovenstaande technisch gezien kleine 15j zonder brokken en ziet de binnenkant er na 15j nog nieuw uit, zijn andere, duurdere, japanners waar je dit niet mee doet; en dat voor paar duizend euro minder dan ander merk.
Wat veel buitenslapers van mitsu kunnen gebruiken is een coating onderaan na 10j, staat er hier op en beestje overleeft de tijd goed, spuitbusjes doen wat ze moeten doen.
Had t over 15j, maar met juiste behandelingen onderaan lukt t hier nog veel langer.
Mitsu gebruikt al autogeneraties lang dezelfde fijngepolijste moteurkes die voorzien zijn voor 440pk en in hun SUV's 150 draaien, t zijn deze die legendarisch bijna kosteloos lang meegaan, en er komt vermoeddellijk niks anders meer in huis.
Ook hybride en elektr is mitsu al jaaren mee bezig, resultaat laat zich zien in de, ook hier, goedkope outlander.
Zijn ze ondergewaardeerd dan? Idd, maar ligt mss aan hun kale basisversies owv de prijs. En ook hun leder binnenin moe minstens 15j meegaan en dan kost t centen uiteraard.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws