Citroën op het Autosalon Brussel 2014: WTCC en concept cars

Voor Citroën is het Brusselse autosalon er eentje van teasen en voorsmaakjes. Ze tonen er de WTCC-wagen die dit jaar het kampioenschap wil winnen en ze hebben ook de Cactus Concept mee.

Op het salon van Genève zal Citroën de productieversie van de Cactus voorstellen, de bezoekers van het salon in Brussel moeten het nog stellen met de concept car, al zou die volgens Citroën zelf niet al te veel meer afwijken. Heb je geen zin in concept cars, dan kan je de C4 (Grand) Picasso gaan betasten, deze familiewagen werd Europees gelauwerd omwille van zijn kwaliteiten en ook wij hebben er wel een boontje voor. Voor Brussel brengt Citroën trouwens de nieuwe BlueHDi dieselmotoren mee. Op vlak van benzinemotoren is er een nieuwe e-THP 130 en een e-VTi 82, die onder Citroëns PureTech-label zullen gevoerd worden.

Op de valreep meldt Citroën dat ook de DS5 met gloednieuwe BlueHDI-motor en 180 pk wordt voorgesteld.

wereldprimeur

Verder heeft Citroën ook een wereldpremière in petto voor de Brusselse beursvloer. In Frankfurt werd de conceptversie van de DS3 Cabrio Racing voorgesteld, in Brussel krijgen we de productieversie te zien. Het gaat om de open variant van de 200 pk sterke DS3 Racing die eerder al in beperkte oplage werd geproduceerd.

luxe à la française

Citroën heeft zoals vele andere merken ook wat speciale reeksen klaar. Zo is er de Faubourg Addict, een reeks met een speciale carrosseriekleur, specifieke velgen en het DS-logo in het dak verwerkt. Zo wil Citroën de Parijse luxe laten reïncarneren. Ook is er de DS4 Electro Shot als extra speciale reeks. Ook hier zijn speciale velgen en dito carroseriekleur van de partij, samen met extra accenten.

Citroën is te vinden in Paleis 6 van het autosalon in Brussel. Alle praktische informatie vind je terug in ons overzichtsartikel.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws