Autosalon Brussel 2019: Mercedes gaat elektrisch met EQC en eVito (+ smart)

Autosalon Brussel 2019: Mercedes

Ook bij Mercedes duwen ze door op elektriciteit en dat zal je geweten hebben in Brussel. Niet alleen de EQC is er te zien, er is ook een elektrische bestelwagen.

Met de EQC lanceert Mercedes eindelijk haar eerste echte elektrische wagen die een groot publiek kan aanspreken. De elektrische B-Klasse is daar tegenover niet meer dan een probeersel. De EQC is een hippe elektrische SUV die de klant moet warm maken voor een uitgebreider EQ-gamma in de komende jaren.

De elektrische strip wordt ook doorgetrokken naar de bedrijfsvoertuigen - het blijft tenslotte officieel het Bedrijfsvoertuigensalon dit jaar. Daar staat de eVito te blinken voor de pakjesdiensten en bakkers die wel eens iets anders willen dan een diesel-Vito.

Maar de elektrische voertuigen mogen dan wel erg aanwezig zijn, er zijn ook nog minder geelektrificeerde modellen die je kan gaan bekijken bij Mercedes. Zo is er de A-Klasse sedan in Belgische première, net als de B-Klasse.

Autosalon Brussel 2019: Mercedes

Plug-in hybride volk is er onder de vorm van een E 300de dieselhybride. De nieuwe GLE is er ook, net als zowat 20 andere modellen op de stand. Voor de nieuwe CLA - die op 8 januari officieel wordt voorgesteld en waarover je tegen dan nog wat info leest op onze site - moet je op zoek naar de Black Box, want ze houden hem graag wat exclusief in Brussel.

Autosalon Brussel 2019: Mercedes

Ook de Mercedes-AMG GT 4-Door staat op de Mercedes-stand. Die krijgt trouwens een dubbeltje in het Dream Cars-paleis, waar je ook de Mercedes-Maybach S560 4Matic kan gaan bekijken.

Autosalon Brussel 2019: Mercedes

Bij de bedrijfsvoertuigen vind je behalve de eVito bestelwagen ook de nieuwe Sprinter terug.

Autosalon Brussel 2019: Mercedes

Smart toont dan weer de Vision EQ fortwo en de Vision Van aan het publiek, de toekomst van smart in de elektrische en bedrijfswereld.

Mercedes vind je terug in Paleis 5. Ons overzicht - inclusief plannetje - vind je in deze link.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws