Autosalon Brussel 2019: Opel met wereldpremière en nieuws

opel-gt-x-experimental-2018_01

Opel zit dezer dagen in de hoek waar de klappen vallen. De herstructurering van een aantal jaren geleden was niet genoeg maar sinds het merk ingelijfd werd door de PSA-group lijkt het beter te gaan.

Al vertel je dat best niet tegen de Belgische werknemers van het bedrijf, want in België zijn ze nog bezig met orde op zaken stellen en daarbij horen jammer genoeg ook wat afvloeiingen.

De overname door PSA heeft ook als gevolg dat het Opel-gamma vernieuwd wordt met Franse invloeden. De Grandland X, de Combo Life,.. het zijn maar enkele voorbeelden van de aanpassingen waar de Fransen een vinger in de pap hielden. Bedrijfswagengewijs is het dan ook slim van Opel dat ze op de Brusselse beursvloer aandacht besteden aan de nieuwe Combo-bestelversie.

Wat extra aandacht gaat naar de Combo met dubbele cabine, al blijft het daar voorlopig nog bij een prototype. Ook Vivaro en Movano krijgen een plekje, al hebben zij niet echt iets nieuws te showen.

Opel haspelt de hele reeks aan blikvangers af door de GT X Experimental ook een plek te geven en op de overige modellen een 120 Years Edition te lanceren, naar aanleiding van Opels 120-jarig bestaan.

verrassend

Tenslotte heeft Opel nog een wereldpremière veil, al willen ze daar nog niet veel over kwijt. Op 9 januari wordt de wagen losgelaten op het internet, het officiële doek wordt er op het autosalon afgehaald. Wij denken alvast aan een Astra facelift. Of komt er toch een echte Opel Rekord?

Update: Opel stelt de Zafira Life voor als opvolger van Zafira en Vivaro.

Opel vind je in Paleis 4 van het Autosalon. Dat is bijna helemaal de andere kant van concurrent Volkswagen maar is wel gezellig tussen nieuwe zussen Peugeot en Citroën. Je kan ons overzicht alvast bekijken op deze link.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws