Het is rond: Opel onderdeel van PSA groep

rijtest-opel-crossland-x-intro

Vanaf heden hoort Opel niet meer bij GM maar wel bij de PSA groep die nu met een klap 17 procent van het marktaandeel in Europa in handen heeft.

Onder de vleugels van GM was het voor Opel en het nevenmerk met het draakje (Vauxhall) al sinds 1998 geleden dat het bedrijf nog operationele winst wist te boeken en dit zou PSA graag zien veranderen naar 2 procent winst tegen 2020. In 2018 komt er een nieuwe Opel Combo en in 2019 hoogstwaarschijnlijk een nieuwe Corsa die de winst mede mogelijk moeten maken. Om een winstgevend plan in elkaar te knutselen krijgt Michael Lohscheller, nieuwe bigchief van Opel, en zijn mensen juist geteld 100 dagen.

Opel-insignia

Natuurlijk gaan die nieuwe modellen niet alleen voor de winst zorgen. Het voordeel aan een grote groep is dat je overal wat onderdelen kan gaan lenen en samen ontwikkelen om zo de kosten te drukken, kijk maar even over de grens naar die andere grote groep uit Duitsland. Dit betekent niet dat Opel Franse allures krijgt, volgens PSA blijft Opel een echte Duits met dan natuurlijk wat Franse kaas er overheen. Je weet wel: een Opel Corsa met een vleugje Peugeot 208 in.

Auteur: Auteur: Kenny
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Davy 18:24
afbeelding van Davy

"Volgens PSA blijft Opel een echte Duits" ...
Dat was toch de eerste huwelijkscrisis alvorens ze getrouwd waren, een Frans onderstel en zelfs motoren, voor onder de nieuwe Corsa?..
Niets slechts over PSA, maar het heeft niet bepaald een Duits karakter..
https://autofans.be/nieuws/varia/37324-nieuwe-opel-corsa-krijgt-psa-tech

andre123 18:35
afbeelding van andre123

liever dat dan een chinees sausje

Ivan 20:24
afbeelding van Ivan

Hmmmm, Opel is al sinds vorige eeuw de weg kwijt. Het enige dat min of meer de moeite was , was de ampera. Al de rest was hopeloze eenheidsworst.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws