Autosalon Brussel 2019: Peugeot met Belgische première

peugeot-508-sw-2018_02

Peugeot toont in Paleis 4 een Belgische première. Het gaat om de 508 SW, die je eerder al in berlinevorm kon ontdekken. Maar het is niet de enige nieuwigheid op de stand van de Leeuw.

De berlineversie van de 508 voelen we dezer dagen aan de tand. En het moet gezegd, we zijn onder de indruk. Ga dus zeker een kijkje nemen bij Peugeot als je een nieuwe middenklasser zoekt. De 508 SW beleeft er zijn Belgische première maar nadien is het nog wachten tot de zomer voordat je hem bij de dealer vindt.

Behalve de 508 SW is er ook de nieuwe Rifter, die in personenwagenversie de Partner opvolgt. Bestelwagengewijs blijft de Partner TePee dan weer wel bestaan. Ken je 'm van ergens? Dat kan, want Peugeot werkt samen met Citroën en Opel voor de productie ervan, terwijl hij eerder ook samen ontwikkeld werd.

stekkerhybrides

Nog een primeur zijn de plug-in hybride versies van de 508, 508 SW en 3008. Die zorgen voor een daling van de CO2-uitstoot in het Peugeot-gamma en zijn vooral belangrijk op de markt van de firmawagens.

Nog een snoepje om af te sluiten; Peugeot brengt ook de op de 504 Coupé geïnspireerde e-Legend Concept mee naar de Brusselse autoshow. Geen woord over een productiemodel, al staan wij wel te popelen voor een opvolger van de RCZ en de 406/407 coupé.

Peugeot kan je bezoeken in Paleis 4 van het autosalon in Brussel. Ons complete overzicht met praktische informatie vind je terug in ons overzichtsartikel.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Wilfried Van den Bosch 00:08
afbeelding van Wilfried Van den Bosch

Daar zullen we dan weer van smullen, we verwachten niets anders van Peugeot. Ze brengen de laatste. Jaren pracht wagens op de markt

Ronald 03:19
afbeelding van Ronald

Het word tijd dat ze die driecilinder koppelen aan een hybride systeem, want die suvs verbruiken te veel benzine...

Jelledr 10:25
afbeelding van Jelledr

Toegegeven. Die e-legend is bijzonder knap! Zeker niet slecht bezig daar. Kijk er naar uit om hem te kunnen zien. Nog een week en het nieuwe jaar kan starten! Altijd moeilijk om het geduld onder controle te houden in januari. En even moeilijk de kriebels onder controle te houden.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws