Polestar Concept BST opent aanval op Tesla Roadster (2024)

Polestar Concept BST

Polestar toont tijdens het Goodwood Festival of Speed de Concept BST, een studiemodel dat moet tonen hoe heftig de toekomst er uit kan zien voor de op til staande Polestar 6 die in 2026 het levenslicht zal zien. Kijk je mee, Tesla?

Na enkele jaren te teren op de Polestar 2, gaat de gezinsuitbreiding bij Polestar de komende jaren hard. Zo hebben we natuurlijk al de Polestar 3 en Polestar 4, maar komen daar binnenkort nog de Polestar 5 en Polestar 6 bij. Die laatste moet het summum worden op vlak van sportiviteit bij het merk, een roadster met indrukwekkende prestaties. Al kan het nóg indrukwekkender, zo blijkt.

BEAST

Polestar heeft namelijk eerder al laten weten dat de Polestar 6 op de markt zal komen met een gezonde 884 pk en 900 Nm koppel aan elektrokracht. Deze Concept BST toont echter wat er zou gebeuren als ze het volume verder zouden open draaien. Net zoals ze eerder al deden met de Polestar 2 BST 270.

Polestar Concept BST

De Concept BST (lees: "Beast") zegent de al uitgesproken carrosserie van de Polestar 6 met een verbrede carrosserie waardoor er plaats is voor bredere banden rondom 22-inch velgen. De snuit vooraan krijgt extra koelsleuven, de bips een joekel van een zwevende spoiler. Samen met de MG Cyberster en Tesla Roadster is dit een auto waar we nu al reikhalzend naar uit kijken.

Goodwood

Polestar heeft deze editie van het Goodwood Festival of Speed uitgekozen om de pikante Concept BST wereldkundig te maken. Of hij ook de befaamde heuvel zal beklimmen is niet duidelijk, al zal de "reguliere" Polestar 6 dat sowieso wel doen.

Polestar Concept BST

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws