Polestar pakt uit: dit zijn de 5 en 6 in productievorm

Polestar 5 & 6 Polestar Day 2023

Polestar heeft zijn eerste 'Polestar Day' gehouden en daar pakte het uit met een compleet, productierijp gamma. Zo liet het merk er niet alleen de 2, 3 en 4 zien, maar werd het rijtje er afgemaakt door de 5 en de 6... Die voor het eerst zonder camouflage verschenen.

Als Polestar een nieuw model in de pijplijn heeft, zal je dat geweten hebben. Zo plagen de Zweedse Chinezen gewoon al zo'n twee jaar met de komst van de Polestar 5 die zich al eens liet zien tijdens het ontwikkelingsproces, in een documentaire en tot twee keer toe in camouflage op de heuvelklim van Goodwood... Maar voor het geval je nu nog niet door had hoe de elektrische fastback er precies ging uitzien, laten ze die camouflage nu gewoon helemaal weg.

Pas op, Porsche Taycan

Op zijn allereerste 'Polestar Day' wilde het merk namelijk uitpakken met een compleet gamma, dus daarvoor moesten ook de aankomende modelletjes hun camouflage achterwege laten. Zo verschenen de Polestars 5 en 6 voor het eerst in productievorm op het podium, al krijgen de afwezigen enkel foto's in zij- en achteraanzicht te zien. In het geval van de Polestar 5 is dat laatste aanzicht echter het interessantste aanzicht, want zo zien we dat de fastback net als broertje Polestar 4 geen achterruit krijgt. Wil je trouwens weten hoe de neus van de Polestar 5 eruit gaat zien, dan kan je altijd eens terugkijken naar de Precept Concept van een paar jaar terug waar deze Polestar 5 op gebaseerd is.

Polestar 5 Polestar Day 2023

Ook over de technische kant konden ze bij Polestar door de jaren heen niet zwijgen. Zo weten we al dat de 5 verkrijgbaar wordt met een — hou je vast — 884 pk en 900 Nm sterke elektrische aandrijflijn, die bovendien ultrasnel moet laden dankzij een 800 volt-boordnetwerk. De Porsche Taycan en Tesla Model S hebben er met andere woorden een concurrent bij vanaf de Polestar 5 gelanceerd wordt, ergens in de loop van 2024.

Haast je, Tesla Roadster

De aankomende Tesla Roadster mag zich dan weer gaan haasten, want met een beetje geluk brengt Polestar zijn 6 eerder op de markt. Dat wordt een elektrische cabriolet die verder bouwt op het design van de O2 conceptcar en ook die mocht voor het eerst in productierijpe vorm pronken op de 'Polestar Day'. Op zijn nummerplaatje kleeft wel nog de naam 'Polestar Roadster' maar vergis je niet: in tegenstelling tot traditionele roadsters zou de Polestar 6 over vier zitplaatsen gaan beschikken.

Polestar 6 Polestar Day 2023

Hier weten we voorlopig minder op technisch vlak, behalve dan dat de cabrio op hetzelfde platform als de Polestar 5 gebouwd wordt. Reken er dus maar op dat de specificaties gelijkaardig worden, waardoor we ons mogen verwachten aan bloedsnelle acceleratie in de openlucht. Daar zal je echter nog even geduld voor moeten oefenen, want de Polestar 6 gaat pas in productie in 2026. Tot dan moeten we het dus stellen met beelden van de achterpartij.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws