Polestar 5 komt weer een beetje beter in beeld op Goodwood (2023)

Polestar 5 teaser Goodwood 2023

De Polestar 5 komt pas binnen een jaartje op de markt, maar in de tussentijd is het merk niet zinnens om ons de nieuwkomer te laten vergeten. Zo mag het elektrische vlaggenschip terug buitenspelen op Goodwood, en dat doet hij alweer in een iets productierijpere vorm.

Het Goodwood Festival of Speed is begonnen, de ideale gelegenheid voor autoconstructeurs om hun snellere modelletjes in de verf te zetten. Anno 2023 hoort daar dus ook een elektrisch merk als Polestar bij, dat voor de gelegenheid een paar nieuwkomers het heuvelcircuit op stuurt. Reken dus op een kleine opvoering van de nieuwe Polestar 3 en aanwezigheid van de Polestar 2 BST Edition, maar het echte nieuws wordt natuurlijk gemaakt door dat oppermachtige vlaggenschip dat pas volgend jaar onthuld wordt.

884 pk en geen achterruit?

Polestar neemt namelijk ook zijn aankomende 5 mee naar Goodwood, en dat doet het alweer voor het tweede jaar op rij. In tegenstelling tot vorig jaar mag de Polestar 5 echter al pronken met zijn productieklare verlichting, dus vooraan zien we zijn tegengestelde LED-boomerangs terwijl de achterpartij gesierd wordt door een doorlopende, hoekige lichtbalk. Volgens het merk gaat het echter nog steeds om een prototype, al is dat er wel eentje voor de topversie van de elektrische vierdeurs coupé. Daarvan leerden we eerder al dat die een ogentranende 884 pk en 900 Nm koppel naar het asfalt brengt, dus de Porsche Taycan en consorten kijken vast niet uit naar de lancering van deze Polestar.

Polestar 5 teaser Goodwood 2023

Ook de rest van de Polestar 5 heeft trouwens relatief weinig geheimen. Zo deelden de Zweedse Chinezen in de voorbije jaren al de ene na de andere teaserfoto en verscheen het model zelfs even doodleuk in beeld tijdens een documentaire over de ontwerpafdeling van het merk. Het duidelijkste voorsmaakje vinden we echter nog steeds in de Precept-conceptcar die destijds de nieuwe designtaal van Polestar moest tonen, want daar gaat deze 5 als twee druppels water op lijken. De enige vraag die ons nog rest is of de Polestar 5 een achterruit krijgt of niet… Want die liet het merk al weg bij broertje Polestar 4, en op alle teaserfoto’s van de 5 loopt de camouflage alvast naadloos door over de achterpartij.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws