Polestar O2 roadster gaat in productie als Polestar 6

Polestar 6 Teaser 2022

Polestar pakt uit met heugelijk nieuws: de bloedmooie, zuiver elektrische cabriolet die het even geleden in conceptvorm liet zien, zal dan toch in productie gaan. De Zweedse Chinezen kleven er de naam ‘Polestar 6’ op, al moeten we er wel nog een paar jaartjes op wachten.

De markt van de zuiver elektrische cabrio’s is momenteel beperkt, om niet te zeggen onbestaande. Naast een op til staande MG Cyberster en een inmiddels tot twee keer toe uitgestelde Tesla roadster kan je ook bij Mini gaan smeken om hun Cooper SE Cabrio af te geven, maar daar is er slechts één exemplaar van gemaakt. Dat gat in de markt hebben ze bij Polestar gezien, en daar willen ze iets aan gaan doen.

Eerst andere modellen

Daarom belooft Polestar om de O2, een conceptcar met het neusje van de Polestar 5, een knap vouwdak en een achterste om van te kwijlen, in productie te nemen. Sterker nog: naast de naam ‘Polestar 6’ bevestigen ze ook al een aantal specificaties voor het nieuwe model. Zo mogen we rekenen op een architectuur van 800 volt, waardoor de cabrio verbluffend snel moet kunnen opladen. Maar nog niet zo snel als hij zal optrekken, want dankzij 884 pk en 900 Nm koppel uit twee elektromotoren belooft Polestar een 0-naar-100-tijd van amper 3,2 seconden. En dat helemaal geruisloos, en in de open lucht!

Polestar 6 Teaser 2022

De auto zou omstreeks 2026 op de markt moeten komen, maar indien je echt niet kan wachten mag je vanaf vandaag bij Polestar langs gaan om je exemplaar te reserveren. Daar moet je dan wel al 25.000 dollar voor over hebben, en de rest van de richtprijs van 200.000 dollar – omgerekend 196.500 euro – betaal je binnen een viertal jaar... Of je kan natuurlijk één van hun andere modellen kopen of boeken die al eerder op de planning staan. Zo hebben ze tegenwoordig enkel de Polestar 2 in huis, maar komt er volgend jaar een Polestar 3 op de markt en kregen we al heel wat stukjes te zien van de Polestar 5 die in 2025 onze richting uit komt. Over de Polestar 4 is dan weer stiller, maar dat wordt een sportieve hoogpotige met een lanceringsdatum rond 2024. Nog heel wat om naar uit te kijken dus voor deze Polestar 6 verschijnt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws