Tesla Roadster... is uitgesteld tot 2023

Tesla Roadster 2023

In 2017 toverde Tesla's topman Elon Musk de Roadster uit haar hoed, een extreem imposante elektrische sportwagen die zijn sprintje richting de honderd af moet leggen in amper 1.1 seconde. Vandaag laat diezelfde Elon weten dat we nog een paar jaar mogen wachten op die Roadster. Jep, vertraging bij Tesla... waar gaan we dat schrijven.

Het is bijna niet te geloven maar het is alweer vier jaar geleden dat Tesla voor het eerst haar tweede generatie van de Roadster met de wereld deelde. Waar de eerste generatie een verbouwde Lotus Elise was met accupakket, moest de nieuwe generatie een pronkstuk zijn van het technisch kunnen van het Amerikaanse automerk. Met onder andere raketmotoren (geen mop) die voor een sprint van amper 1.1 seconde naar de honderd moeten zorgen. Hoewel Roadster normaal gezien het levenslicht ging zien in 2022, is hij nu uitgesteld tot 2023.

Rimac > Tesla

Daarmee volgt de Roadster het pad van de Cybertruck. Want de elektrische pick-up van Tesla die normaal gezien dit jaar moest verschijnen werd eerder uitgesteld naar 2022. De Roadster, die schuift ook een jaartje op naar 2023. Aan de basis liggen volgens Tesla - je raadt het nooit - tekorten bij toeleveranciers. Of in mensentaal: microchips. Door de beperkte voorraad van die computerchips houdt het natuurlijk volledig steek om te focussen op massamodellen zoals de Model 3 en Model Y in plaats van op prestigeproducten zoals de Roadster.

Tesla Roadster 2023

Hoe dan ook, verschijnt de Roadster in 2023 (hopelijk), dan kijk je naar een auto die in essentie al 6 jaar oud is. Meer nog, in 2017 was die Roadster een hallucinante machine (ook al ging het om een concept), vandaag de dag heeft sportwagenbouwer Rimac met haar Nevera al een hyperperformante elektrische wagen in de catalogus. Datzelfde Rimac is ondertussen zo groot geworden, dat het co-ouder van Bugatti is. De vraag is dan ook of de Roadster tegen zijn lancering nog vers genoeg is. Dat zullen we (misschien) ontdekken in 2023.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws