MG plaagt met elektrische cabrio: is dit de Cyberster?

MG Cyberster teaser 2022

MG heeft een wel heel vage teaservideo op zijn YouTube-kanaal geplaatst — en dat mag je letterlijk nemen. De kwaliteit van de video is namelijk erbarmelijk slecht, maar net goed genoeg om te zien dat het om een cabrio gaat. Dit zou dus de productieversie van de Cyberster kunnen zijn, een zuiver elektrische roadster.

Tegenwoordig kennen we MG vooral van zijn betaalbare edoch competente elektrische auto’s, zoals de ZS EV en de MG5. Dat was ooit anders, want tot zowat de jaren ’80 stond de Britse constructeur bekend om zijn elegante, sportieve roadsters. Nu belooft MG het oude en het nieuwe te gaan combineren door een zuiver elektrische cabrio op de markt te brengen.

Tesla Roadster wie?

Dat leiden we althans af uit een teaservideo die de constructeur op zijn YouTube-kanaal gepubliceerd heeft. Daarin krijgen we een auto te zien waar het MG van weleer best wel trots op geweest zou zijn — en de belabberde beeldkwaliteit van de video doet ons al evenzeer terugdenken aan vervlogen tijden. Al zou de resolutie echter perfect geweest zijn, dan nog probeert MG te verhullen hoe het model er precies uit zal gaan zien. Wat we wel al kunnen afleiden, is dat deze auto een sportief ogende roadster voor twee met een elektrisch dakje wordt. Bovendien menen we een heus yoke-stuur te herkennen, en zien we ergens tegen het einde van de video dat de deuren niet zijwaarts maar naar boven openen… De tekst bij de video spreekt zelf over “the return of a legend”, maar zo modern hadden we ons een MG roadster nooit ingebeeld.

Stiekem hebben we al een redelijk concreet idee van hoe deze auto eruit kan gaan zien. Vorig jaar liet MG namelijk een conceptcar onder de noemer ‘Cyberster’ zien, en dat was eveneens een sportieve tweezits cabrio met toevallig dezelfde rode lak. Zoals we van MG gewend zijn was dat studiemodel zuiver elektrisch, dus ga er maar vanuit dat ook de auto die we hier te zien krijgen onder stroom staat. Met een beetje geluk komt de MG nog voor de Tesla Roadster op de markt als eerste zuiver elektrische massaproductiecabrio… Alsof dat yoke-stuur nog niet genoeg provocatie voor Elon was.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws