4 redenen waarom Skoda een Fabia RS moet maken

skoda_fabia_rs2

Skoda heeft geen enkele intentie om een hetere variant te maken van hun pas vernieuwde Fabia. Om de Tsjechen te overtuigen om er toch eentje te fabriceren geven wij 4 goede redenen.

We begrijpen Skoda wel. De vorige generatie, hoewel het helemaal niet zo'n slechte wagen was, verkocht voor geen meter. Overschaduwd door alle andere Hot Hatches uit de VAGiaanse stal. Denk dan aan de Seat Ibiza Cupra en Volkswagen Polo GTI. Maar een nieuwe generatie, een frisse wind. Niet? Wij vinden alvast van wel. En daar hebben we 4 goede redenen voor.

1: Hot Hatches zijn hot

Of wat had je gedacht?! Elk merk heeft tegenwoordig wel 25 kleine karretjes in het aanbod staan met een potente motor erin. De klanten vragen er gewoonweg om, dus waarom zou je niet luisteren naar je klanten?

2: Skoda is niet meer Škoda

De Tsjechen hebben zich op luttele jaren weten op te werken van 'budgetalternatief uit het Oostblok' tot 'betaalbare Volkswagen'. Een Skoda rijden is geen schande meer. Toen de laatste Fabia RS uitkwam (in 2010) lag de perceptie nog net iets meer op dat budget. Nu, zeker met de Octavia RS in het achterhoofd, willen mensen gerust betalen voor een hete Fabia.

3: Een klasse lager staat hem goed

Kunnen we de vorige generatie Fabia RS op één fout betrappen, dan is het wel dat hij een klasse te hoog speelde. Met zijn 1.4 TSI die 180 pk opwekt zat hij recht tussen de Ford Fiesta ST, Clio R.S. en Peugeot 208. Breng hem echter wat terug naar het terrein van de Suzuki Swift Sport en je krijgt een fijne speelkameraad.

4: Motorsport is ook voor het gewone volk

We hebben er een hekel aan, merken die actief zijn in de racerij, maar geen enkele hete wagen bij de dealer hebben staan. Skoda gaat al jaren rallyrijden met de Fabia, dus ook de nieuwe Fabia zal je terugvinden in rallytrim. Daarom is het merk bijna verplicht om de Fabia RS te maken. Anders ben je gewoonweg egoïstisch Skoda!

5:...

Welke reden kunnen jullie nog bedenken? Laat het weten in de comments!

Render via X-Tomi Design

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Claude Verstraete 19:10
afbeelding van Claude Verstraete

't is een verduiveld snelle kar, die je zo weinig ziet en zo veel plezier geeft, dat je het gevoel hebt met iets exclusiefs op de weg te zijn.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws