De Hot Hatch neemt de baan over

Ultieme-ultimate-Hot-Hatch

Er hebben nog nooit zoveel Hot Hatches in de showroom gestaan als vandaag. Dit jaar alleen al maakten we kennis met vijf nieuwe gebakjes. Maar wat is nu de beste Hot Hatch van het moment?

Geen gemakkelijke vraag. Natuurlijk blijft een Volkswagen Golf GTI de koning der all-rounder, maar voor een stuk minder geld heb je ook leuk speelgoed. Een Seat Ibiza Cupra klinkt als een losgeslagen hond en heeft een feilloze DSG, al leent hij wel het uiterlijk van een natte dweil. Op dit moment lijkt de Ford Fiesta ST de winnaar te zijn als het aankomt op "plezier per bochtige kilometer".

Dat is trouwens niet enkel onze keuze, hij verkoopt ook als zoete broodjes. Wij zetten alle Hot Hatches die je vandaag de dag kan kopen op een rij en komen aan zo maar eventjes 23 (!!) stuks uit. Rest de vraag: Wat is jullie favoriete Hot Hatch van dit moment?

Ultieme-ultimate-Hot-Hatch
Ultieme-ultimate-Hot-Hatch
Ultieme-ultimate-Hot-Hatch

Laatst gepubliceerd

Reacties (19)

Plaats een reactie
Carlos 19:31
afbeelding van Carlos

Moeilijke keuze! De Dacia Sandero lijkt me wel een topper.! ;-)

Techno Patat 19:44
afbeelding van Techno Patat

Als het gaat over auto's waar ik al ingezeten heb: Van mij niet zo lastig eigenlijk! De A45 als daily voor het interieur, de gemakkelijke hoop power en de grip!

Maar echt als funcar (waar een hot hatch uiteindelijk voor dient!) de abarth of de Fiesta ST! In het salon heb ik met in de Fiesta gezet en dat viel goed mee! De Abarth is altijd al een klein voorkeurtje geweest van me, vraag me niet waarom. Maar ze kunnen met alletwee de scorpioentjes wel een goeje snaar raken bij me :-)!

De golf gti is een knap ding geworden met de nieuwste generatie, maar ik loop er niet warm voor. Zelfde verhaal met de Megane RS, verschrikkelijk snel en leuk ding, maar ergens mist hij nog iets om op m'n oprit te komen! Ook al hetzelfde verhaal met de Alfa's, de QV's zijn leuke auto's! Maar ik zie me er niet in rondrijden om een of andere onverklaarbare reden!

Carlos 20:56
afbeelding van Carlos

Tussen de Fiesta of de Abarth? Dan kies ik liever de ST. Ik vond de Abarth modellen niet leuk rijden. Zowel de Punto als de 500.
De ST hoop ik zelf ook nog onder men gat te krijgen om te kunnen proberen.

BePa 20:06
afbeelding van BePa

Geen idee wat ik op deze vraag moet antwoorden, houdt me ook niet echt bezig...
Waarom ik dan reageer ? Omdat de fotoreeks zo mooi is opgesteld in 2 kolommen: alle modelletjes vanuit dezelfde fotohoek, de linkse kijken allemaal naar rechts en de rechtse naar links. En tot slot: Ze lijken nog per kleur gesorteerd ook.

Yvesw 22:21
afbeelding van Yvesw

Ik ben blij dat u het kan waarderen ;-)

Glenn 20:32
afbeelding van Glenn

Fabia RS in het zwart:
1) zeldzaam want blijkbaar koopt niemand dit model.
2) ideale Q-car omdat iedereen denkt dat je met de 1.2l van de bomma onderweg bent :-)

vincent 23:41
afbeelding van vincent

Als Opel-liefhebber de corsa/astra of de Megane, maar toch gaat er niets boven een zelfgebouwde Hot hatch, corsa A met 2.O 16V :p

Rob 23:58
afbeelding van Rob

Swift Sport. Zonder twijfel.
Handbak, atmosferisch blok, betaalbaar, sportief maar bescheiden uiterlijk, praktisch genoeg, stuurt strak en je hebt vooral een hoop lol; alles wat ik verwacht en wil in een hot hatch. Gewoon een lekker gooi en smijt speeltje, die zijn nauwelijks meer te vinden.

Het liefst ook nog de vorige versie. Ietsje minder power, maar schijnt een strakker en speelser onderstel te hebben. En dat is juist het sterke punt van deze auto.

Stoplichtsprintjes laat je maar over aan de Clio met zijn launch control, mooi zijn laat je maar over aan de Alfa's, serieus zijn laat je maar over aan de Duitse wagens, opvallen laat je maar over aan de Citroen en duur zijn laat je maar over aan de MINI....
Lol hebben laat je over aan de Swift! ;-)

Le_Corse 08:06
afbeelding van Le_Corse

Ik ben zelf bestuurder van een Dacia Sandero, rijd aangenaam en je hebt voor je prijs ( niet veel geef ik toe, mabon )
Dus mijn top 5 ;)
Peugeot 208GTI
Citroën DS3
Fiat Punto Abarth
Alfa Romeo Mito ( met klavertje erop is nog beter :) )
Ford Fiesta ST

Maar aangezien mijn budget het me ni gunt, neem ik maar de nieuwe versie van de sandero ...

Stealth 08:36
afbeelding van Stealth

Golf GTI natuurlijk! De kindjes op een comfortabele manier naar school brengen en daarna nog een plezant ritje naar het werk. Zoals je zelf zegt Yves, de perfecte allrounder.

Mathieu 12:10
afbeelding van Mathieu

Voor mij als relatief jonge vader zou het ook een Daily moeten kunnen zijn. En dus ook 5 deuren moeten hebben. :-) Mijn keuze zou dus gaan tussen de Golf GTI en Focus ST.

Nathan 16:34
afbeelding van Nathan

Clio RS is tegenwoordig - spijtig genoeg - ook een vijfdeurs. Is wel pakken kleiner dan de andere twee natuurlijk.

Yannick 16:56
afbeelding van Yannick

Doe mij die M135i maar ;-) en als het budget een pak minder is de 208GTI

Kevin300 22:25
afbeelding van Kevin300

Simpel, Mercedes. Hoe goed ziet die er uit! Af gewoon!

Kevin 07:46
afbeelding van Kevin

doe mij dan maar de ford focus st inderdaad ;) of de skoda octavia RS :) (niet dat die er tussenstaat maar die telt wel mee pakt ;) )

jo 10:57
afbeelding van jo

De nieuwe Dacia Sandero zonder twijfel.
PS deze foto is het basismodelletje met bumpers die niet in koetswerkkleur zijn

Adolf Van Oostende 02:52
afbeelding van Adolf Van Oostende

Zet opv die Dacia maar een witte Subaru Impreza WRX STI Hatchback !

Thecrossfire 21:15
afbeelding van Thecrossfire

Ondertussen al 7000 km gereden in een goeie 3 maand tijd met mijn Ford Fiesta ST2, elke kilometer met een glimlach op het gezicht. En ja, het is wat jullie hier een Daily durven noemen, een auto koop je nu eenmaal om mee te rijden, ik vul er zelfs vrije tijd mee op om eens de bochtige wegen van de streek op te zoeken. Van de concurrentie geen slecht woord, heb er daar ook een paar van getest, voor mijn aankoop, maar de ST zit in class of his own, niet teveel toeters en bellen, gewoon, veel power, goeie wegligging en bakken fun

Kris Storm 17:33
afbeelding van Kris Storm

Ik ben één van de gelukkige eigenaars van de Ford focus RS mk II 2010, volledig getuned door Pumaspeed UK, 440pk en nu 3 jaar later is er nog steeds geen enkele hot hatch waar ik zou mee willen ruilen. Ben er zo zuinig op dat ik na drie jaar slechts 15.000 km heb gereden.
Maar als hij buiten komt , een smile tot achter mijn oren!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws