Ford dealers overrompeld met bestellingen Fiesta ST

Ford-Fiesta-ST

Op de Autofans redactie staat de Fiesta ST hoog aangeschreven. Blijkbaar delen veel mensen die mening. De Fiesta ST verkoopt zo goed dat Ford de productie moet opschroeven.

5.000 exemplaren hoopte Ford in het eerste jaar aan de man te brengen. In Engeland alleen werden er echter al meer den 3.000 exemplaren besteld. Ford zegt dat ze wereldwijd al zo'n 10.000 exemplaren aan de man - met de pet - hebben kunnen brengen.

De productie van de 180 pk sterke Hot Hatch wordt opgeschroefd met 16 procent naar zo'n 60 wagens per dag. Niet gek voor de wagen die ons het meest kon bekoren in een triotest. Verder nog een leuk weetje voor mensen die een unieke toekomstige klassieker willen: 45 procent van de bestellingen zijn in de kleur Molten Orange en Spirit Blue.

Laatst gepubliceerd

Reacties (13)

Plaats een reactie
Techno Patat 11:44
afbeelding van Techno Patat

In zowat iedere triotest komt deze er het best uit, ik vind hem ook het knapst en de prijs valt eigenlijk goed mee ook! Dat kan bijna niet anders dan een win zijn! Enig idee hoe het in België loopt?

Wim 12:41
afbeelding van Wim

idd, mss wel een teken naar de constructeurs dat handbakken op hothatches werken

Sven 18:32
afbeelding van Sven

we kregen slechts "De verkoop van Fiesta ST loopt goed en er is een stijgende trend" als antwoord van de invoerder.

Yvesw 19:00
afbeelding van Yvesw

Lees: We verkopen ze als Bickyburgers in een frituur ;-)

Yannick 13:33
afbeelding van Yannick

er zijn nog alternatieven voor dat geld hoor ;-) Juke Nismo bv...

Adriaan 14:52
afbeelding van Adriaan

een nissan joke is 5500 euro duurder, en het ziet er niet uit :p

Techno Patat 14:51
afbeelding van Techno Patat

ditto!

thecrossfire 07:09
afbeelding van thecrossfire

Ik heb er ondertussen 4000 km opzitten in de mijne, in spirit blue, iedere meter gereden met een big smile on my face... zalige wagen. Heb er lang naar uitgekeken, maar het was het wachten meer dan waard.

Yvesw 11:27
afbeelding van Yvesw

@thecrossfire: Kan ik me inbeelden. De Fiesta ST is een wagen waar ik meteen voelde dat Ford er pal op zat. En daar hoefde ik maar 50 meter voor te rijden, 1 keer terug te schakelen, één scherpe bocht te pakken, even van het gas te gaan en heerlijk de achterkant te laten glijden. :-)

Veel plezier met je knalkar ;-)

Thecrossfire 13:02
afbeelding van Thecrossfire

@YvesW : wat mij het meest opvalt en wat ik totaal niet had verwacht, is de reacties in de straat, de "headturning" wanneer je gewoon in de file staat of op de parking van de supermarkt. De ST is een eyecatcher bij jong en oud :-)

Yvesw 13:50
afbeelding van Yvesw

Ze hebben inderdaad die balans mooi kunnen bespelen. Hij is niet te opzichtig, maar de gigantische spoiler verraadt toch zijn inborst. :-)

De "oudere generatie" denkt met weemoed terug aan de 205 GTI/ Golf GTI en de jongere generatie is gewoonweg jaloers. :-p

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws