Aston Martin V12 Speedster: het raam eraf! (2020)

astonmartin-v12-speedster-2020

Aston Martin heeft in het hoofdkwartier te Gaydon het doek gehaald van een nieuw exclusief speeltje. De V12 Speedster is een fun toy voor maximaal twee inzittenden.

Een aantal jaren terug gooide Aston Martin een concept car de wereld in onder de naam CC100 Speedster Concept. Vandaag hebben ze een productiewagen rijden die daaruit voortvloeit. De V12 Speedster krijgt - inderdaad - een V12 onder de kap. De 5.2 V12 biturbo die je ook in de DBS Superleggera vindt haalt in deze V12 Speedster 700 pk boven. Dat is goed om met de haren in de wind van 0 naar 100 km/u te gaan in 3,5 seconden. De topsnelheid bedraagt 300 km/u.

buurtje-leen

Het koetswerk van de V12 Speedster is volledig gemaakt uit carbonvezel, met wat extra verstevigingen vanwege het ontbreken van een dakstructuur en raampartij. Carbonvezel helpt dan om het meergewicht van die extra verstevigingen te drukken, zodat de Aston martin fluks blijft rijden. Het chassis van de V12 Speedster is een combinatie van dat van de Vantage en de DBS Superleggera. Ook voor het exterieur speelt de V12 Speedster buurtje-leen bij de Vantage, al zitten de gelijkenissen vooral in de voor- en de achterzijde van beide wagens.

Aston Martin V12 Speedster

Aston Martin plant een productie van slechts 88 stuks, die vanaf 2021 de eerste kopers zullen bereiken. Die zullen minimaal 880.000 euro moeten neertellen om de sleutel overhandigd te krijgen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws